Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.
Les hele sakenKylling egner seg svært godt i wokretter. Mildt som kjøttet er tar det til seg alle de gode smakene og krydderet du benytter.
Les hele sakenReinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng.
Les hele sakenDeilige friske og knasende sprø grønnsaker med skalldyr - gjerne rester etter helgen - og masse smak. Det er ikke rart at wok er populært.
Les hele sakenSprø og saftige grønnsaker sammen med mørt svinekjøtt - eller sopp for en vegetarisk versjon - er både raskt å lage og fantastisk velsmakende.
Les hele sakenWokretter er både enkle og raske å tilberede. Og en perfekt start på uka for her er det masse grønnsaker og magert kjøtt - eller tofu om det er en vegetarisk vri du vil ha.
Les hele sakenÅ woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.
Les hele sakenKylling i sur-søt saus er faktisk veldig enkelt å lykkes med. Dessuten er et kjapp middag som alle vil takke ja til.
Les hele sakenVi starter uken med en mettende wokrett, der kyllinh sammen med masse deilige grønnsaker, står som basis for den smakfulle retten. Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
Les hele sakenNår du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
Les hele sakenDet er sannelig ikke ofte man ser makrell benyttet i en wok-oppskrift. At den er en svært godt egnet fiskesort til denne type rask varmebehandling, er hevet over en hver tvil. Ekstra god smak gir rød currypasta.
Les hele sakenPeanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.
Les hele sakenFisk og grønnsaker er det vi skal spise mer av, og det er enkelt som bare det når middagen er så fristende og lettlaget som her.
Les hele sakenNår du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.
Les hele sakenDenne enkle retten blir aller best med pølser som ikke er for magre.
Les hele sakenDenne retten smaker like godt som middag som del av et større sildebord. Og den perfekte måten å starte sildefesten på.
Les hele sakenWok er en takknemlig hverdagsmiddag. Men det betyr ikke kjedelig av den grunn. Denne oppskriften kan du bygge ut etter hva du har i skapet.
Les hele sakenI dag er det salat i form av den asiatiske kåltypen pak choy som står på menyen. Ikke rå, men derimot woket, og godt kan vi love deg at det blir.
Les hele sakenSiden vi spiser også med øynene, er fargen på maten av stor betydning. Her går det i grønt og rødt. Men gult er også velkommen, så her er det bare å føle seg fri til å eksperimentere.
Les hele sakenI denne wokretten er det brukt bokhvetenudler, men andre type nudler fungerer også fint.
Les hele sakenIshavsrøye er en av de bedre oppdrettsfiskene vi har. Den blir ekstra spennende når den wokes.
Les hele sakenHvalkjøtt har spennende smak som ikke må ødelegges med for mye varmebehandling. Woking er derfor perfekt.
Les hele sakenDu kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Les hele sakenI dagens rett spiller shitake-sopp hovedrollen sammen med scampi.
Les hele sakenWoking er morsomt, raskt og effektivt samtidig som du ender opp med en rett med mye smak. For ekstra metthetsfølelse kan du selvsagt spe på med litt ris eller nudler.
Les hele sakenGrønnsakene til denne wokpannen har du trolig allerede i kjøleskapet.
Les hele sakenIngrediensene har du enten allerede eller så får du kjøpt dem i nærmeste butikk. Og drikkeforslagene på nærmeste pol.
Les hele sakenSiste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.
Les hele sakenMandager har en tendens til å bli ekstra hektiske. Ikke minst når den også er selveste 8. mars. Med denne wokoppskriften behøver du ikke stresse, men bare kose deg og nyte.
Les hele sakenDenne oppskriften er virkelig verdt å prøve siden den kombinerer hurtighet med spennende smaker. Noe du garantert vil ha mer av.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenEr dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenLær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele sakenLær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Dette er andre kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».
Les hele sakenBli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.
Les hele sakenSmak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenDen 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenLoire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.
Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.
Les hele sakenDet er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.
Les hele sakenOpprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.
Les hele sakenDenne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.
Les hele sakenVi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.
Les hele sakenKypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.
Les hele saken