Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Bodø har tre av de seks finalistene i kokkekonkurransen.
14 August 2012 - 13:50

Blant 12 påmeldte til årets utgave av Arktisk Kokk, er seks finalister valgt ut til finalen i Bodø spektrum 19. september.

De innsendte og anonymiserte menyene ble vurdert av en jury på seks personer som blant annet har vurdert om deltakernes bidrag ligger innenfor råvarelisten, heter det i en pressemelding.

Årets finalister:
• Anette Løften fra Bodø, Spiseriet Fabelaktig, Langneset
• Gunnar Jensen, Vertshuset Skarven, Tromsø
• Morten Rasmussen, Emmas Drømmekjøkken, Tromsø
• Vegard Stormo, Tinja Fjellgård, Narvik
• Bjørnar Bakklund, Bryggerikaia, Bodø
• Rasmus J Skoglund, Lystpå, Bodø

LES OGSÅ: Simon Engen ble Arktisk kokk 2011

Bodø stiller med et sterkt mannskap på «hjemmebane», men hvem som stikker av med seieren er det opp til dommerpanelet å vurdere. Det ledes av Roy Magne Berglund, tidligere medlem av kokkelandslaget og deltaker i TV-serien «Smaken av Norge».

Råvarer fra nord

Råvarene inneholder blant annet flatbiff av reinsdyr, blåmuggost fra Kjerringøy, nepe og kantarell til forretten, mens hovedretten skal inneholde laks, beter, jordskokk, gulløye og øl. Til dessert blir det bringebær, hvit sjokolade og kesam.

Arktisk kokk skal fremme nordnorsk matkultur og nordnorske råvarer. Målet er at konkurransen også bidra til å øke anseelsen av kokkeyrket i landsdelen og øke rekrutteringen til yrket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her