Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Bodø har tre av de seks finalistene i kokkekonkurransen.
14 August 2012 - 13:50

Blant 12 påmeldte til årets utgave av Arktisk Kokk, er seks finalister valgt ut til finalen i Bodø spektrum 19. september.

De innsendte og anonymiserte menyene ble vurdert av en jury på seks personer som blant annet har vurdert om deltakernes bidrag ligger innenfor råvarelisten, heter det i en pressemelding.

Årets finalister:
• Anette Løften fra Bodø, Spiseriet Fabelaktig, Langneset
• Gunnar Jensen, Vertshuset Skarven, Tromsø
• Morten Rasmussen, Emmas Drømmekjøkken, Tromsø
• Vegard Stormo, Tinja Fjellgård, Narvik
• Bjørnar Bakklund, Bryggerikaia, Bodø
• Rasmus J Skoglund, Lystpå, Bodø

LES OGSÅ: Simon Engen ble Arktisk kokk 2011

Bodø stiller med et sterkt mannskap på «hjemmebane», men hvem som stikker av med seieren er det opp til dommerpanelet å vurdere. Det ledes av Roy Magne Berglund, tidligere medlem av kokkelandslaget og deltaker i TV-serien «Smaken av Norge».

Råvarer fra nord

Råvarene inneholder blant annet flatbiff av reinsdyr, blåmuggost fra Kjerringøy, nepe og kantarell til forretten, mens hovedretten skal inneholde laks, beter, jordskokk, gulløye og øl. Til dessert blir det bringebær, hvit sjokolade og kesam.

Arktisk kokk skal fremme nordnorsk matkultur og nordnorske råvarer. Målet er at konkurransen også bidra til å øke anseelsen av kokkeyrket i landsdelen og øke rekrutteringen til yrket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld
Dagens rett

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld

Denne salaten med rester etter siste kyllingmåltid friskes opp med fargerike og supergode ingredienser. Den beste starten på en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her