Har du lyst på et hvitt røverkjøp

Hvitvinssesongen er over oss for fullt og ukens vin har potensial til å bli en av sommerens favoritter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Ukens vin har havnet blant de billigste hvite portugiserne i pollista men det gjelder ikke hva kvalitet angår. Via Latina Loureiro 2013 (20779) har nemlig kvaliteter du må over hundrelappen for å finne. Denne vinho verden er svært aromatisk og innsmigrende med masse grønne epler, pærer, sitrus, hint av hvit pepper og sjøbris. I munnen er den ikke mindre innbydende med fin perling fra den karakteristiske kullsyren som er helt naturlig, flott fruktighet og lett fruktsødme som balanseres av gode syrer, lett bitterhet i finishen som er tørr og forfriskende. Perfekt til enkle skalldyrretter som østers, blåskjell, reker, salater med sjømat eller når du bare har lyst på et oppkvikkende glass hvitvin.

Denne vinen har som så mange andre vinho verde'r relativt lavt alkoholinnhold (10,5 prosent) som gjør at den er utmerket som alternativ til et glass musserende - eller hvitvin som sådan når sommervarmen gjør seg gjeldende. Pass bare på å holde den godt avkjølt - da smaker den best.

Via Latina er laget av kooperativoverbygningen Vercoope som holder til i Santo Tirso, omtrent midt i vinho verde-land. Den er laget av druen loureiro hvis styrke er dens aromatiske profil og gode syre. Den har imidlertid ikke samme potensial som alvarinho som alltid er mer elegant, fyldigere og uten den karakteristiske perlingen. Men den er langt mer tiltalende aromatisk enn arbeidshesten trajadura som ofte kan gi litt vel magre viner. Når vinho verde bare blir syrer og snerpende frukt, er dens appell vesentlig snevrere.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Via Latina Loureiro 2019

Produsent:
Vercoope
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Loureiro
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
2077901
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen