Hvitt røverkjøp

Hvitvinssesongen er over oss for fullt og ukens vin har potensial til å bli en av sommerens favoritter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Ukens vin har havnet blant de billigste hvite portugiserne i pollista men det gjelder ikke hva kvalitet angår. Via Latina Loureiro 2013 (20779) har nemlig kvaliteter du må over hundrelappen for å finne. Denne vinho verden er svært aromatisk og innsmigrende med masse grønne epler, pærer, sitrus, hint av hvit pepper og sjøbris. I munnen er den ikke mindre innbydende med fin perling fra den karakteristiske kullsyren som er helt naturlig, flott fruktighet og lett fruktsødme som balanseres av gode syrer, lett bitterhet i finishen som er tørr og forfriskende. Perfekt til enkle skalldyrretter som østers, blåskjell, reker, salater med sjømat eller når du bare har lyst på et oppkvikkende glass hvitvin.

Denne vinen har som så mange andre vinho verde'r relativt lavt alkoholinnhold (10,5 prosent) som gjør at den er utmerket som alternativ til et glass musserende - eller hvitvin som sådan når sommervarmen gjør seg gjeldende. Pass bare på å holde den godt avkjølt - da smaker den best.

Via Latina er laget av kooperativoverbygningen Vercoope som holder til i Santo Tirso, omtrent midt i vinho verde-land. Den er laget av druen loureiro hvis styrke er dens aromatiske profil og gode syre. Den har imidlertid ikke samme potensial som alvarinho som alltid er mer elegant, fyldigere og uten den karakteristiske perlingen. Men den er langt mer tiltalende aromatisk enn arbeidshesten trajadura som ofte kan gi litt vel magre viner. Når vinho verde bare blir syrer og snerpende frukt, er dens appell vesentlig snevrere.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Via Latina Loureiro 2016

Produsent:
Vercoope
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Loureiro
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
2077901
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen