Imponerende kraft til godpris

Disse to Rhône-vinene byr på usedvanlig mye kraft for pengene og er svært rimelige kandidater for vinkjelleren.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Bout d'Zan 2007 (51177) og Khayyâm 2007 (51178) har mange fellestrekk. De er skåret over samme lest, med den forskjellen av den siste har mer av alt. Khayyâm er på nivå med châteauneuf-du-pape av beste klasse . Fortsatt veldig ung, men utrolig lovende.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Rent byråkratisk er den rimeligste en vanlig Côtes-du-Rhône, mens den andre er en Côtes-du-Rhône Villages . Men det er første og fremst det lavere utbyttet, 15-30 hl/ha mot 40, som forklarer forskjell i intensitet. Dessuten får Khayyâm en lengre uttrekkstid. Summen er større fylde og bedre konsentrasjon hvilket gjør den mer lagringsdyktig.

Så mens du venter på denne, kan du nyte Bout d'Zan som er saftigere og mykere, men altså likevel med god kraft.

Begge dyrkes etter biodynamiske metoder . Derfor brukes ikke fremmedgjær eller -syre. Ei heller svovel eller andre justeringer. Og vinene filtreres ikke. Bak vinene står Hélène Thibon sammen med faren Jean-Pierre, mannen Alain og søsteren Catherine. De har til sammen 19 hektar med hovedsakelig buskbeskjærte vinmarker som altså fordeler seg på de to appellasjonene, Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages.

Jordsmonnet for Côtes du Rhône er kalk- og leirholdig med innslag av rullestein, mens rullesteinene for sistnevnte parseller danner et ett meter tykt lag. Disse berømte rullesteinenes evne til å magasinere solvarmen forklarer forskjellen i konsentrasjon og rikdom.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bout d'Zan 2007

Produsent:
Mas de Libian
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
143,00 kr
Varenummer:
5117701
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Khayyâm 2007

Produsent:
Mas de Libian
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
168,00 kr
Varenummer:
5117801
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen