Inge Hilland ny styreleder i VBF

Inge Hilland ny styreleder i VBF

Moestue-direktøren overtar etter Pål Atle Skjervengen.

Årsmøtet i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) hvar valgt Inge Hilland, administrerende direktør i Moestue Grape Selections, som ny styreleder. Pål Atle Skjervengen takket for seg etter å ha ledet foreningen sammenhengende de siste syv årene.

- Jeg gleder meg til å overta etter Pål Atle Skjervengen. Han har gjort en stor innsats for foreningen gjennom mange år. VBF er en viktig aktør i og for bransjen, og jeg vil jobbe for at Vinmonopolet beholder sin støtte i befolkningen og at politikerne forhåpentligvis snart skjønner at alkoholavgiftene må ned til svensk nivå, sier Inge Hilland, VBFs nye styreleder.

VBF organiserer norske importører og produsenter av vin og brennevin. Foreningen har 45 medlemsbedrifter som representerer rundt 75 prosent av salget på Vinmonopolet.

Nye styremedlemmer

Morten Espe fra Prizelius, Thomas Patay fra Arcus og Holger Gramstad fra Diageo ble valgt inn som nye styremedlemmer på årsmøtet 12. juni.

Dermed består styret i VBF av følgende personer:

- Inge Hilland, Moestue Grape Selections, leder
- Pål-Helge Kraknes, Altia
- Martin Tobiasson, Eurowine
- Erik Amundsen, Pernod Ricard
- Anne Eliasson, Concha y Toro
- Morten Espe, Prizelius
- Thomas Patay, Arcus
- Holger Gramstad, Diageo

VBF har en egen produsentseksjon for sju norskproduserende firmaer av vin og brennevin, og Frithjof Nicolaysen fra Arcus har observatørplass i styret på vegne av disse medlemmene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen