– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

Beroliger bekymrede fans etter Michel Rollands inntreden.
16 April 2013 - 15:59

Etter 25 år ved Chateau Figeac, forlot administrerede direktør Eric d’Aramon skuta brått i mars i år. I etterkant av den uventede avskjeden har vinbloggere og fans av slottets viner spekulert i årsaken til bruddet med svigerfamilien som eier eiendommen. Sjefskontoret ble umiddelbart overtatt av Fredric Faye, som har ti års fartstid ved Ch. Figeac.

Deretter ble den berømte, men omdiskuterte ønologen Michel Rolland engasjert som konsulent, og dette har ført til at mange tror at Ch. Figeac har ambisjoner om medlemsskap i den ekslusive klubben Premier Grand Cru Classé A.

To andre produsenter som har Rolland på lønningslisten ble sensasjonelt oppgradert i fjor.

LES OGSÅ: Rolland til Figeac

I en fersk uttalelse gjør Fredric Faye det imidlertid klart at Rolland ikke skal tukle med Figeacs unike blanding av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Merlot.

– Rolland forstår utfordringen i de tre druene, og han skal ikke endre Figeacs viner slik vi kjenner dem. Rollands referanse er Figeac 2010, som han mener tilhører våre beste viner noensinne, sier Faye til decanter.com.

Faye sier til nettstedet at alle familiemedlemmene kommer godt overens, og at d’Aramon og hans familie er «svært travle på sin nye eiendom i Grezillac in Entre-deux-Mers, Chateau de Mouchac.

Eric d’Aramon har avslått å kommentere saken overfor decanter.com.

LES OGSÅ: Uventet avgang for Bollinger-sjef

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten

Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her