– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

Beroliger bekymrede fans etter Michel Rollands inntreden.

Etter 25 år ved Chateau Figeac, forlot administrerede direktør Eric d’Aramon skuta brått i mars i år. I etterkant av den uventede avskjeden har vinbloggere og fans av slottets viner spekulert i årsaken til bruddet med svigerfamilien som eier eiendommen. Sjefskontoret ble umiddelbart overtatt av Fredric Faye, som har ti års fartstid ved Ch. Figeac.

Deretter ble den berømte, men omdiskuterte ønologen Michel Rolland engasjert som konsulent, og dette har ført til at mange tror at Ch. Figeac har ambisjoner om medlemsskap i den ekslusive klubben Premier Grand Cru Classé A.

To andre produsenter som har Rolland på lønningslisten ble sensasjonelt oppgradert i fjor.

LES OGSÅ: Rolland til Figeac

I en fersk uttalelse gjør Fredric Faye det imidlertid klart at Rolland ikke skal tukle med Figeacs unike blanding av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Merlot.

– Rolland forstår utfordringen i de tre druene, og han skal ikke endre Figeacs viner slik vi kjenner dem. Rollands referanse er Figeac 2010, som han mener tilhører våre beste viner noensinne, sier Faye til decanter.com.

Faye sier til nettstedet at alle familiemedlemmene kommer godt overens, og at d’Aramon og hans familie er «svært travle på sin nye eiendom i Grezillac in Entre-deux-Mers, Chateau de Mouchac.

Eric d’Aramon har avslått å kommentere saken overfor decanter.com.

LES OGSÅ: Uventet avgang for Bollinger-sjef

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen