– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

Beroliger bekymrede fans etter Michel Rollands inntreden.
16 April 2013 - 15:59

Etter 25 år ved Chateau Figeac, forlot administrerede direktør Eric d’Aramon skuta brått i mars i år. I etterkant av den uventede avskjeden har vinbloggere og fans av slottets viner spekulert i årsaken til bruddet med svigerfamilien som eier eiendommen. Sjefskontoret ble umiddelbart overtatt av Fredric Faye, som har ti års fartstid ved Ch. Figeac.

Deretter ble den berømte, men omdiskuterte ønologen Michel Rolland engasjert som konsulent, og dette har ført til at mange tror at Ch. Figeac har ambisjoner om medlemsskap i den ekslusive klubben Premier Grand Cru Classé A.

To andre produsenter som har Rolland på lønningslisten ble sensasjonelt oppgradert i fjor.

LES OGSÅ: Rolland til Figeac

I en fersk uttalelse gjør Fredric Faye det imidlertid klart at Rolland ikke skal tukle med Figeacs unike blanding av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Merlot.

– Rolland forstår utfordringen i de tre druene, og han skal ikke endre Figeacs viner slik vi kjenner dem. Rollands referanse er Figeac 2010, som han mener tilhører våre beste viner noensinne, sier Faye til decanter.com.

Faye sier til nettstedet at alle familiemedlemmene kommer godt overens, og at d’Aramon og hans familie er «svært travle på sin nye eiendom i Grezillac in Entre-deux-Mers, Chateau de Mouchac.

Eric d’Aramon har avslått å kommentere saken overfor decanter.com.

LES OGSÅ: Uventet avgang for Bollinger-sjef

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her