Drikke
Irsk festdrink

Irsk festdrink

Denne helgen feires St. Patricks Day over hele verden og hva er vel mer perfekt enn en irrgrønn drink basert på irsk whiskey.
Redaksjonen
16 Mars 2012 - 13:30

Den 17. mars feires Irlands store helgen St. Patrick med parader, grønt øl og i Chicago klarer de til og med å farge elven som renner gjennom byen grønn denne dagen.

Hva er vel mer passende enn å kle seg fra topp til tå i grønt og bli med på festen?

Her har vi laget en herlig irrgrønn drink med base i irsk whiskey som også har sitt navn fra det gaeliske Spraoi som betyr moro. Og har du ikke forsøkt whiskydrinker er det jammen på tide.

Flere lekre whiskydrinker finner du her

Få typer brennevin, om noen, har den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky kan fremvise.

Irsk whiskey skiller seg dog ut fra sine naboer i øst med bruk av mye umaltet bygg, ingen røyktoner og ikke minst en trippeldestillering. 

Dette gir en whiskey som er som skapt for å lage de deiligste drinker med.

Historien til irsk whiskey leser du her

Vi har en fantastisk tilgang til de deiligste whiskyer gjennom Vinmonopolet her i Norge, fra silkemyke og kremete irske varianter, via salte og røykfylte øywhiskyer til komplekse og elegante whiskyer som passer godt som en avec i stedet for cognacen.

Her kan du virkelig finne noe for enhver smak.

 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.

 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god feiring denne helgen - Sláinte!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Spraoi

Fremgangsmåte

Ha en hel skrelt kiwi i biter i et highballglass, ha på vaniljesukker og støt til frukten er knust.

Ha i whiskey, sitronjuice og eplejuice, rør godt. Fyll glasset med knust is og topp opp med kiwilikør, rør godt rundt og pynt med to skiver kiwi.

En forfriskende grønn drink, og Spraoi er irsk og betyr moro!

Se flere whiskeydrinker her

Tips: Finner du ikke kiwilikør, kan du bytte ut denne med en melonlikør med litt ekstra lime.

Lag gjerne ditt eget vaniljesukker - splitt en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Bland dette med 200 gram vanlig sukker i en helt tørr blender til et fint pulver og ha det på et lufttett glass. Ha gjerne vaniljestangen oppi glasset - den gir mye aroma til sukkeret.
 
Råvarer:

Sendt inn av Brand Partners

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her