Drikke
Irsk festdrink

Irsk festdrink

Denne helgen feires St. Patricks Day over hele verden og hva er vel mer perfekt enn en irrgrønn drink basert på irsk whiskey.
Redaksjonen
16 Mars 2012 - 13:30

Den 17. mars feires Irlands store helgen St. Patrick med parader, grønt øl og i Chicago klarer de til og med å farge elven som renner gjennom byen grønn denne dagen.

Hva er vel mer passende enn å kle seg fra topp til tå i grønt og bli med på festen?

Her har vi laget en herlig irrgrønn drink med base i irsk whiskey som også har sitt navn fra det gaeliske Spraoi som betyr moro. Og har du ikke forsøkt whiskydrinker er det jammen på tide.

Flere lekre whiskydrinker finner du her

Få typer brennevin, om noen, har den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky kan fremvise.

Irsk whiskey skiller seg dog ut fra sine naboer i øst med bruk av mye umaltet bygg, ingen røyktoner og ikke minst en trippeldestillering. 

Dette gir en whiskey som er som skapt for å lage de deiligste drinker med.

Historien til irsk whiskey leser du her

Vi har en fantastisk tilgang til de deiligste whiskyer gjennom Vinmonopolet her i Norge, fra silkemyke og kremete irske varianter, via salte og røykfylte øywhiskyer til komplekse og elegante whiskyer som passer godt som en avec i stedet for cognacen.

Her kan du virkelig finne noe for enhver smak.

 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.

 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god feiring denne helgen - Sláinte!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Spraoi

Fremgangsmåte

Ha en hel skrelt kiwi i biter i et highballglass, ha på vaniljesukker og støt til frukten er knust.

Ha i whiskey, sitronjuice og eplejuice, rør godt. Fyll glasset med knust is og topp opp med kiwilikør, rør godt rundt og pynt med to skiver kiwi.

En forfriskende grønn drink, og Spraoi er irsk og betyr moro!

Se flere whiskeydrinker her

Tips: Finner du ikke kiwilikør, kan du bytte ut denne med en melonlikør med litt ekstra lime.

Lag gjerne ditt eget vaniljesukker - splitt en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Bland dette med 200 gram vanlig sukker i en helt tørr blender til et fint pulver og ha det på et lufttett glass. Ha gjerne vaniljestangen oppi glasset - den gir mye aroma til sukkeret.
 
Råvarer:

Sendt inn av Brand Partners

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her