Italias beste rødvinskjøp

Når du må betale opp mot halvannen hundrelapp for chianti classico, er det fint at det finnes gode og rimeligere alternativer fra samme område. Som ukens vin. Og som av den etter hvert allestedsnærværende Parker er vurdert som Italias beste rødvinskjøp.
Redaksjonen
22 Mars 2000 - 22:49

Monte Antico 1997 (varenr. 32904, bestillingsutvalget) er med sine 104 kroner et topp vinkjøp også her til lands. Den er laget av 100 prosent sangiovese, en drueblanding som nå er tillatt for chianti, men deler av druene kommer trolig fra vinmarker som ikke er klassifisert som chianti. Men byråkrati er uinteressant så lenge vinen er god.

Vinmaker er Franco Bernabei, en av Italias mest etterspurte ønologer. Og han

satser bare på kvalitetsråvarer. Derfor hentes druene til Monte Antico etter sigende fra fylkets beste jordsmonn. I tillegg er 1997 århundrets årgang i Toscana, så denne vinen kan faktisk også lagres et par år uten problem.

Monte Antico er både en moderne og en klassisk toscaner, for det er brukt både franske fat og de tradisjonelle store velbrukte eiketønnene av slovensk opprinnelse. Resultatet er en typeriktig sangiovese; med det menes at duften byr på kirsebær og snev av animalskhet, den er saftig med fine syrer og noe tanniner, samt krydder i finishen.

Super å drikke nå til italiensk mat, som et godt stykke kjøtt, servert som i Toscana, bare stekt og penslet med god olje og urter, eller kylling med en kraftig tomatsalsa. En svært fleksibel matvin som fint kan drikkes alene for de som foretrekker det.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her