Italias beste rødvinskjøp

Når du må betale opp mot halvannen hundrelapp for chianti classico, er det fint at det finnes gode og rimeligere alternativer fra samme område. Som ukens vin. Og som av den etter hvert allestedsnærværende Parker er vurdert som Italias beste rødvinskjøp.

Monte Antico 1997 (varenr. 32904, bestillingsutvalget) er med sine 104 kroner et topp vinkjøp også her til lands. Den er laget av 100 prosent sangiovese, en drueblanding som nå er tillatt for chianti, men deler av druene kommer trolig fra vinmarker som ikke er klassifisert som chianti. Men byråkrati er uinteressant så lenge vinen er god.

Vinmaker er Franco Bernabei, en av Italias mest etterspurte ønologer. Og han

satser bare på kvalitetsråvarer. Derfor hentes druene til Monte Antico etter sigende fra fylkets beste jordsmonn. I tillegg er 1997 århundrets årgang i Toscana, så denne vinen kan faktisk også lagres et par år uten problem.

Monte Antico er både en moderne og en klassisk toscaner, for det er brukt både franske fat og de tradisjonelle store velbrukte eiketønnene av slovensk opprinnelse. Resultatet er en typeriktig sangiovese; med det menes at duften byr på kirsebær og snev av animalskhet, den er saftig med fine syrer og noe tanniner, samt krydder i finishen.

Super å drikke nå til italiensk mat, som et godt stykke kjøtt, servert som i Toscana, bare stekt og penslet med god olje og urter, eller kylling med en kraftig tomatsalsa. En svært fleksibel matvin som fint kan drikkes alene for de som foretrekker det.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen