Italiensk i Lofoten

Paolo Gozzi lover norske råvarer med italiensk fantasi når han åpner italiensk bistro på Gravdal i Lofoten.
Redaksjonen
07 April 2009 - 15:00

Gozzi har bodd i Lofoten siden september 2006. Han er utdannet jurist fra Italia, men i Lofoten har han kun hatt strøjobber.
 
- Det har vært vanskelig å finne en fast jobb. Jeg diskuterte med kona. "Du liker jo å lage mat", sa hun. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke prøve, sier Paolo Gozzi, som har erfaring fra både pubdrift og restaurantdrift fra hjemlandet.
 
Ikke i bruk
Det gamle hotellet på Gravdal huser nattklubben Titanic i kjelleren, men restauranten i første etasje har ikke vært i bruk siden tidlig på 1990-tallet.
 
Men fra og med i dag blir det duft av pasta, sauser og hjemmebakt brød i lokalet.
 
Hjemmelaget
- Ideen er å lage et middagssted med god mat og god vin beregnet på lokalbefolkningen og sykehusansatte. Vi kommer til å by på pasta med forskjellige typer sauser. I tillegg lager vi hjemmelagd brød med oliven og tomater. Når det gjelder pizza, kommer vi bare til å tilby små pizzaer som forretter. Vi vil ikke konkurrere med etablerte pizzarestauranter som Milano og Napoli på Leknes, sier Gozzi til Lofotposten.
 
Lokale varer
Alle kjøtt- og fiskevarer vil stamme fra Lofoten.
 
- Lofoten har svært gode råvarer når det gjelder fisk, og gode råvarer når det gjelder svin og storfe. Kombinert med italiensk fantasi, kan vi lage et godt restauranttilbud, sier Gozzi.
 
Bistroen skal hete La Dolce Vita. Planen er å ha åpent hver kveld - unntatt søndager og mandager.
 
- Fra juni vil vi kanskje også ha åpent på dagtid, sier Gozzi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her