Italiensk i Oslo 7. september - Spis middag med Sartoris vinmaker

Igjen er det duket for et spennende møte med Italias viner. Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte vinmakeren hos den italienske vinprodusenten Sartori di Verona. Du får servert en spennende fem-retters meny, inspirert av Sartoris viner.
Redaksjonen
12 August 2004 - 11:30

Sartori holder til i Veneto, et område beliggende øst for Gardasjøen i nordøstre Italia. Her har Sartori vært en toneangivende produsent i regionen siden 1898 da Pietro Sartori begynte å plante vinstokker og bygde en liten kjeller. Målet den gang var å kunne tilby bra vin til gjestene på hans hotell, en oppgave som ganske snart tok overhånd.

Venetos harde og mineralrike jord viste seg å være perfekt for dyrking av druer til komplekse og sofistikerte viner, både røde og hvite. Fra de nedre regionene, Valpolicella og Soave, produserte Sartori en lang rekke tradisjonelle viner. Fra Soaves fruktige hvite til Valpolicellas robuste og fyldige Amarone.

I dag har Sartori sitt økonomiske sentrum i Verona, en by med sterke vintradisjoner. Familien Sartori, som nå er inne i sin fjerde generasjon, må ta på seg en god del av æren for at vinregionen Verona er så høyt respektert verden rundt. Deres vinutvalg inkluderer områdets historiske Amarone, Valpolicella og Soave, så vel som mange internasjonale typer.
Denne kvelden får du møte Sartoris eksportsjef, Enrico Oliviero (bildet), samt Sartoris vinmaker.

Les mer om Sartori di Verona her.

Dette er kveldens spennende meny:

SARTORI DI VERONA - WINE MAKERS DINNER
*
Grillet sjøkreps og kamskjell
servert med blomkål og hvitløkspure
Fumée på sjøkreps
Prosecco, Sartori di Verona
**
Ovnsbakt kveite med kremet soppsaus
og Juliennegrønnsaker
Valpolicella classico superiore, Sartori di Verona
***
Grillet ytrefilet av kalv
konfitert borretane løk
urtepotetpuré og calvadosglace
Regolo IGT, Sartori di Verona
****
Et utvalg spennende oster
Amarone, Sartori di Verona
****
Konfektkake
med friske bær marinert i vanilje og mynte
Recioto, Sartori di Verona

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 7. september 2004 kl. 19.00
Tema: Wine Makers Dinner med Sartori di Verona
Pris: kroner 795 inkl. mva
Sted: Vitis Vinifera Restaurant og Bar, Karenslyst Allé 12/14, 0278 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 070904. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.

NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.

Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Litt mer info om vinene du får servert til menyen

Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Karakter: Klar lys gul farge. Duft av pærer og gule plommer. Aromatisk smak med innslag av modne stikkelsbær og gule plommer. Elegant og tørr avslutning.
Passer til: Perfekt som en aperitiff eller terrassevin. God til mange typer sjømat som eksempelvis sjøkreps og kamskjell med smørsaus og gressløk.
 
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Karakter: Fruktig ung vin. God frukt med smak av tørket frukt end en antydning til bringebær.
Fremstilling: Druene kommer fra berget i Valpolicella, nord for Verona. Fremstillingen av ripasso-vin er spesiell på den måten at vinen først gjennomgår først en vanlig alkoholgjæring. Deretter lagres vinen, for å få en kraftigere og litt søtere vin, i en kortere periode på eikefat fra Amarone-produksjonen. Etter at vinen har gjæret ferdig lagres den på store slovenske eikefat i åtte måneder, og så ytterligere seks måneder på flaske før vinen er klar til for salg.
Passer til: Kraftige kjøttretter og smaksrike oster.
 
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Karakter: En middels fyldig vin med meget kompakt frukt, en lang og behagelig ettersmak.
Fremstilling: Druene kommer fra berget i Valpolicella, nord for Verona. De plukkes for hånd i slutten av september og presses umiddelbart etter innhøsting, til forskjell fra produksjonen av Amarone-viner fra samme område. Druene presses og gjæres så på temperaturkontrollerte ståltanker. Etter dette får vinen modning på slovakiske eikefat i ca 12 måneder, for så å lagres ytterligere seks måneder på flaske innen vinen sendes ut på markedet.
Passer til: Kraftige fiskeretter, grillet torsk, flyndre etc., men også lettere kjøttretter.
 
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Karakter: Dyp rød farge. Kraftig duft av modne moreller og blå plommer samt rosiner. Kraftig smak av modne druer med innslag av rosiner og mandler medelegant bitter avslutning. Lang og behagelig ettersmak.
Fremstilling: Etter at druene er nøye utvalgt og plukket for hånd i slutten av september, legges de til tørking i halmkurver. Druene ligger i kurvene i ca seks måneder for å bli så konsentrerte som overhodet mulig. Etter dette presses druene og får gjære på slovenske eikefat i opp til halvannen måned. Vinen oppnår da, takket være det høye sukkerinnholdet i de tørkede druene, et alkoholinnhold på nærmere 15 prosent. Så får vinen ligge på eikefat i ca tre år innen de tappes på flaske og ligger ytterligere et halvt år på flaske før de sendes ut for å fukte ganer verden over.
Passer til: Kraftige retter av reinsdyr og hjort for eksempel pepperbiff. Eller kun til å nytes alene uten mat.
Serveres ved 18 grader.
 
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Karakter: Purpurrød farge, aromaer av moden rød frukt, myk og behagelig søt smak.
Fremstilling: Nøye utvalgte druer legges ut på spesielle trehyller for å tørke i ventilerte rom i cirka tre måneder. Når de når perfekt tørrhet presses og gjæres de i ståltanker. Den ekstremt langsomme gjæringen pågår til sent på våren og gir vinen en behagelig andel restsukker. Lagres deretter i store eikefat i seks måneder. Etter tapping lagres vinen i ytterligere to måneder.
Passer til: De fleste desserter, men spesielt mandelkaker, tørre kaker og italiensk "pastafrolla".

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her