Kaffe

Kaffe er en viktig drikk, og ikke minst i julehøytiden. Det er ikke så mye som skal til for å forbedre smaken på den kaffen du selv brygger hjemme. Og klarer du det, vil dine venner, familie og nærmeste glede seg stort når de kommer på besøk. Vi gir deg h
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 02:02

Einar Holthe på Kaffefuglen i Oslo lager ekte kaffekunst - og det er virkelig en kunst som krever pinlig nøyaktighet og stor grad av oppmerksomhet. Både når det gjelder råvarer og tilberedning. [Les mer]

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været, mener baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell. Server heller kaffen kald, oppfordrer de. Disse flotte oppskriftene kan komme svært godt med når du minst venter det, også vinterstid. [Les mer]

Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene. [Les mer]

Julehøytid, innekos og familiebesøk betyr kaffeslabberas i norske hjem. I måneden før jul kjøper vi over 2300 tonn kaffe i butikken. Det er nesten 20 prosent mer enn i en gjennomsnittsmåned. [Les mer]

Salget av iskaffe har eksplodert både i butikk og på café. Lag din egen lekre og leskende iskaffe hjemme på kjøkkenet. Vi gir deg oppskrifter du enkelt fikser selv. [Les mer]

Kvalitet er som kjent et tøyelig begrep, og mens vin har kunnet lene seg til ulike appellasjonssystemer, har kaffe ikke på noen måte vært velsignet med det samme. Nå arbeides det riktignok med dette på internasjonal basis, men enn så lenge får man nok stole på egen gane. Og Apéritifs gode rådgivere. [Les mer]

Å kunne bedømme sin egen espresso er en forutsetning for alle som har valgt å gi seg inn på den mest komplekse kaffetilberedningsmetoden. Her får du gode og klare tips til hvordan espresso skal tilberedes og hvordan du kan lykkes med denne sorte drikk når familie og kjente kommer på besøk. [Les mer]

Hvordan lage god kaffe på hytta? Det hjelper lite å ha en god råvare hvis ikke tilberedningen står i stil. Først og fremst må utstyret være av tilfredsstillende kvalitet og kunne brukes riktig. Her får du tips og gode råd som er like viktige uansett hvilket utstyr du har tilgang på. [Les mer]

Kaffesiruper er et relativt nytt produkt i norske serveringssteder. Potensialet er stort. Om det tar like mye av som i USA, hvor bruken til tider nærmer seg det parodisk usmakelige, er tvilsomt. Men at kaffesirup gir nytt liv til caféopplevelsen din, er garantert. [Les mer]

Tester av kaffe og utstyr
Nordmenn kjøper stadig mer espressokaffe til hjemmebruk. Nå har Norsk Kaffeinformasjon testet samtlige maskinmerker som selges i Norge. Du må ut med ca 5 000 kroner for å få en av de beste maskinene, viser testen. [Les mer]

Apéritifs smakspanel bryner her smaksløkene på vår kjæreste drikk, nemlig kaffe, og kun de rene typene som leveres som hele bønner. [Les mer]

De rene kaffetypene vinner over de mer klassiske kaffeblandingene i denne testen av i alt 32 ulike kaffetyper. Og best av alle er en mørk og fyldig Bali Arabica fra Pals. Som også stikker av med toppskår blant de blandete kaffetypene. Pals Selskapskaffe er en flott allround kaffe. [Les mer]

Relevante seksjoner hos Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her