Kaffe uten bismak

Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjo
Aase E. Jacobsen
08 Mai 2003 - 10:48

Coop Kaffe styrker sortimentet i anledning 50-års jubileet. Coop har nemlig kjøpt et av partiene fra kaffeauksjonen Brazil Cup of Excellence 2002. Dette er en alternativ salgskanal for kaffe med topp kvalitet. Verdensmarkedets lave kaffepriser gjør det nemlig ulønnsomt å satse på kvalitet. Og det er jo et paradoks med tanke på at forbrukernes kvalitetsbevissthet er økende.  Brazil Cup of Excellence gir kaffeimportørene mulighet til å tilfredsstille forbrukere på jakt etter det ypperste.

Kaffepartiet som Coop har kjøpt oppnådde høyeste skår i Brazil Cup of Excellence som også er en konkurranse. Kaffen kommer fra en relativt ny plantasje som er i ferd med å bli konvertert til økologisk. Høyden over havet er drøyt 1000 meter og klimaet i Mantiqueira-fjellene sør i Brasil er særdeles gunstig for kaffedyrking.  Sju familier får levebrødet sitt fra 143.000 kaffetrær samt fruktdyrking og fiskeoppdrett.

Den nyinnkjøpte enkeltgårdskaffen er av svært høy kvalitet. Duften er lett søtlig med innslag av frukt, røyk og jord. Smaken er rund og fyldig med balansert bitterhet. En typisk etter maten-kaffe. Gjerne med en sigar. Fra før av har Coop solidaritetskaffen Café Futuro som er en blandingskaffe med råvarer fra et kooperativ i Guatemala er langt mer dempet både duft og smaksmessig, rund, bløt og behagelig med antydning til gress i ettersmaken. En meget god frokost- og lunsjkaffe. Og med ekstra god ettersmak i form av god samvittighet. I forbindelse med jubileet vil noe av denne solidaritetskaffen også blandes inn i flere av de vanlige kaffemerkene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her