Kaffe uten bismak

Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjonale selskaper. Men i mange kaffeproduserende land er det en motreaksjon på dette forholdet. Til glede for oss som er på jakt etter den gode smaken.

Coop Kaffe styrker sortimentet i anledning 50-års jubileet. Coop har nemlig kjøpt et av partiene fra kaffeauksjonen Brazil Cup of Excellence 2002. Dette er en alternativ salgskanal for kaffe med topp kvalitet. Verdensmarkedets lave kaffepriser gjør det nemlig ulønnsomt å satse på kvalitet. Og det er jo et paradoks med tanke på at forbrukernes kvalitetsbevissthet er økende.  Brazil Cup of Excellence gir kaffeimportørene mulighet til å tilfredsstille forbrukere på jakt etter det ypperste.

Kaffepartiet som Coop har kjøpt oppnådde høyeste skår i Brazil Cup of Excellence som også er en konkurranse. Kaffen kommer fra en relativt ny plantasje som er i ferd med å bli konvertert til økologisk. Høyden over havet er drøyt 1000 meter og klimaet i Mantiqueira-fjellene sør i Brasil er særdeles gunstig for kaffedyrking.  Sju familier får levebrødet sitt fra 143.000 kaffetrær samt fruktdyrking og fiskeoppdrett.

Den nyinnkjøpte enkeltgårdskaffen er av svært høy kvalitet. Duften er lett søtlig med innslag av frukt, røyk og jord. Smaken er rund og fyldig med balansert bitterhet. E n typisk etter maten-kaffe. Gjerne med en sigar. Fra før av har Coop solidaritetskaffen Café Futuro som er en blandingskaffe med råvarer fra et kooperativ i Guatemala er langt mer dempet både duft og smaksmessig, rund, bløt og behagelig med antydning til gress i ettersmaken. En meget god frokost- og lunsjkaffe. Og med ekstra god ettersmak i form av god samvittighet. I forbindelse med jubileet vil noe av denne solidaritetskaffen også blandes inn i flere av de vanlige kaffemerkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen