Dagens rett
Ekstra luksuriøse blir kjøttkakene når de lages av kalvekjøtt - og servert med pasta går de ned på høykant
Foto: (Anna_Shepulova)

Ekstra luksuriøse blir kjøttkakene når de lages av kalvekjøtt - og servert med pasta går de ned på høykant

Kalvekjøttet har en nydelig smak og som panerte karbonader forsterkes den. Topp til tomatbasert kremet pasta.
13 November 2024 - 00:00

Du kan selvsagt velge annet kvernet kjøtt til denne retten - for enkelt hets skyld. Nå som det er sesong for lammekjøtt, er det et godt alternativ. 

Kalvekarbonader med pasta

Kalvekarbonader med pasta

Fremgangsmåte

  1. Ha salt, pepper og egg i en bolle sammen med karbonadedeigen, og rør lett sammen.
  2. Krydderurteblanding:
  3. Finhakk løk, hvitløk, persille og salvie. Bland inn strøkavring, salt og pepper.
  4. Rør til jevn masse. Form små karbonader/flate boller med en spiseskje. 
  5. Vend karbonadene i vispet egg og så i krydderurteblandingen.
  6. Varm smør og olje i en panne og stek karbonadene gylne på middels varme, ca. 3 minutter på hver side.
  7. Kok pasta knapt al dente. Hell av kokevannet men ta vare på litt til å spe sausen med.
  8. Tilsett olje, chili og tomatpurei kjelen. La blandingen frese sammen med pastaen.
  9. Hell fløte og revet ost over. Spe med kokevannet.
  10. La dette surre ca. 5 minutter.
  11. Server karbonadene oppå pastaen med et dryss av finhakkede urter. 

Lyst til å lage andre typer karbonader finner du mange oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 250.00 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 202.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 229.00 kr Bestillingsutvalget
    85 POENG
  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    81 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her