DAGENS RETT: Bare duften av denne retten er forførende

Dagens rett Blåskjell med kremet karrisaus

Bare duften av denne retten er forførende

Karriduftende blåskjell er en fabelaktig smakskombinasjon. Hvor sterk karrismaken skal være, avgjør du selv. Her er framgangsmåten.

Blåskjell er blitt en favoritt til så vel hverdags som til fest. Lett å få tak i som ferskvare året rundt - også i økologisk dyrket utgave.  Uansett er det utrolig godt, og blåskjellene trives med smaksmessige utfordringer som i denne oppskriften. Selv er jeg veldig glad i het indisk curry, men thai-versjonen er også veldig god i denne oppskriften.  

Se flere gode oppskrifter med blåskjell her 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor gryte og fres løk, hvitløk, tomater og karri til løken er myk. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. 

Hot madras curry er sterk. Den finnes også i en rød utgave. Eller du kan bruke rød thai curry. Den er gjerne enda sterkere. 

Start med den minste mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.

Tilsett hvitvin/eplesider/eplemost og kok inn i 30 sekunder. Ha blåskjellene i en rist og sett denne oppi kjelen. Du kan selvsagt ha blåskjellene rett oppi gryta. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4-5 minutter.

Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak til med salt og pepper. For hlt jevn saus kan du kjøre den i blander eller med stavmikser. 

Fordel skjellene i to store boller og server sausen ved siden av. Du kan også servere skjellene oppå sausen. 

Dryss hakket persille/koriander over.

Tips:
Server med landbrød eller baguette til.

NB. Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det lurt å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken. Husk å skylle godt i kaldt vann.
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

 

 

 

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen