Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk

Tunfisk er, om ikke akkurat rimelig, en nydelig råvare vi med fordel kan spise mer av, gjerne på grillen eller som i Dagens rett, som tillegg til blåskjell. Nyt måltidet med følge av en rimelig chardonnay fra Burgund.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å brune karrien  i en kjele med litt smør, tilsett så løk og skjell. Hell over hvitvin og la skjellene koke til de åpner seg. Sil av kraften og rens skjellene og legg til side (holdes varme).

Tilsett fløte i kraften og kok det hele inn til ca. halvparten, smak til med salt og pepper.

Tunfisken skjæres i stykker á 2 x 2 cm.  Brunes veldig raskt i pannen.

Hell opp suppen i passende dype tallerkener. Ha deretter i rensede blåskjell og tunfisk. Pynt med litt kokt romanesco,  sukkererter og frisk kuttet gressløk.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere fiskesupper og -gryter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen