Skap fargeglede rundt middagsbordet
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.
Les hele sakenMed denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.
Les hele sakenI denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.
Les hele sakenEn krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød setter fart på smaksløkene. Prøv denne lettlagde oppskriften.
Les hele sakenSkogsopp smaker alltid enda mer intenst enn kjøpesopp. Men for all del, det er fullt mulig å lage denne suppa med den type sopp også.
Les hele sakenKnallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.
Les hele sakenDenne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenErtesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.
Les hele sakenDu kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenGammelt brød har en tendens til å hope seg opp, men det skal altså ikke kastes, for til denne middagen trenger du brød både i suppa og til brødkrutongene.
Les hele sakenI denne linsesuppen er kjøttet mer som et smaksbidrag, og derfor er det perfekt utgangspunkt for rester av julematen.
Les hele sakenJordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.
Les hele sakenEn varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.
Les hele sakenVarm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.
Les hele sakenNovember er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.
Les hele sakenDenne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.
Les hele sakenAt kombinasjonen av potet og purre er en klassiker, er lett å forstå. Den er dessuten nå allsidig at den kan tilføres en rekke andre ingredienser, som her med reker.
Les hele sakenI denne oppskriften møtes norske råvarer og en kinesisk tradisjon. Lettlaget og ikke minst knallgodt.
Les hele sakenDen beste suppen lager du selv. Denne retten tar dessuten akkurat like lang tid å lage som det tar å koke opp en suppepose.
Les hele sakenEn herlig kremet suppe med varmende smaker fra Østen og med en fransk vri er både mettende og en fryd for smaksløkene og synet.
Les hele sakenNår både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.
Les hele sakenI dag kan du finne frem fangsten etter helgens sopptur - en velsmakende suppe får følge av en frisk hvitvin.
Les hele sakenDette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende og ikke minst nærmest gratis.
Les hele sakenMed de fantastiske råvarene som er å få tak i akkurat nå, kommer du ikke unna en fyldig suppe som denne. Start forberedelsene nå.
Les hele sakenKald eller lun fransk potetsuppe er perfekt sommermat. Når suppen serveres varm heter den Potage Parmentier, og når den er kald Vichysoisse.
Les hele sakenDen bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.
Les hele sakenMinestrone er en herlig smaksrik suppe der du finner en rekke deilige ingredienser. Den er også en fin måte å få brukt opp rester i kjøleskapet.
Les hele sakenKylling på thailandsk vis er det ingen tvil om at smaker godt. Lime og kokos spiller på lag, sammen med en hel masse spennende grønnsaker og urter. Og det viktigste er jo at det aller meste er ferske varer.
Les hele sakenEn skogsoppsuppe faller i smak samtidig som den passer årstiden vi er inne i. Om du ikke har plukket sopp selv, kan du bruke den du finner i butikken, frisk eller tørket.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.
Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.
Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele sakenHvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenSavennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.
Les hele sakenOg disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.
Les hele sakenVil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele sakenDet ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.
Les hele saken