Ukens drink

Fiery mule

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken

Det er ikke hvilken som helst vodka som er brukt, derimot Norwegian Mood med smak av norsk bjørk som nå er i basisutvalget.
05 Mai 2023 - 11:00

Det er kanskje litt slemt å snakke om bjørkevodka nå som "alle" sliter med pollenallergi. Men jeg har aldri hørt om at noen har fått reaksjon på denne - allergenene er nok i stor grad dempet gjennom den høye temperaturen under destillasjonen. Dessuten er det bjørkeblader som er brukt, ikke raklene hvor pollenet sitter. 

Sannsynligheten er derfor minimal for at noen skal reagere på Norwegian Mood Birch Vodka som er å finne i de 60 største polutsalgene fra nå.

Det er imidlertid ikke bare bjørk som gir smak til denne unike vodkaen. Også mjødurt og hylleblomst bidrar med fylde og aroma. 

Denne vodkaen er så smaksrik at den fint kan nytes alene, men også at den tåler så kraftige smakselementer som i denne ekstra fyrige taken på en mule. 

Fiery mule drinkoppskrift

Fiery mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med is.
  2. Hell over vodka, sirup og ferskpresset sitronsaft.
  3. Fyll opp med ingefærøl og rør.
  4. Pynt med rød chili.

Fiery sirup:  

  1. Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst.
  2. Ha oppi fryste mangobiter, oppkuttede røde chilier og ferskraspet ingefær.
  3. La trekke på lav varme i ca. 30 min.
  4. Avkjøl og hell gjennom en sil over i en rengjort flaske med tett kork.

Tips: Hvis mye væske fordamper, kan dumed fordel helle oppi litt mer vann mot slutten.

Råvare:
Norwegian Mood Birch Vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her