Ukens drink

Gin-Gin Mule

Slik blir ingefærdrink nummer en enda bedre
Foto: (invizbk)

Slik blir ingefærdrink nummer en enda bedre

I denne versjonen av klassikeren Moscow Mule, er vodkaen byttet ut med gin, så nå har du plutselig enda flere måte å servere alles favorittsprit på.
15 September 2017 - 14:00

Moscow Mule er et resultat av vodkaprodusenten Smirnoffs markedsoffensiv på det amerikanske markedet i mellom- og etterkrigsårene. 

Drinkens navn er inspirert av Smirnoffs Moskva-opprinnelse samt illustrasjonen på kopperkrusene den ble servert i på baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange fikk navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken.  

Fortsatt signaliserer kopperkruset Moscow Mule og i hvert fall at det er en ingefærsmakende drink. Denne versjonen med gin er signert en av de fremste nålevende bartenderne, Audrey Aunders. Når ingerfærølet som helst skal være av det godt krydrete slaget, og da er det best å lage det selv, møter gin, blir resultatet en drink med mye smak, men som også er svært forfriskende. 

Slik lager du ingefærølet selv

Gin-Gin Mule drinkoppskrift

Gin-Gin Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Mål opp og bland lime, sukkerlake,ingefærøl og mynte i en shaker. Knus lett sammen (med en barskje eller morter) og tilsett gin og is.

Rist godt og sil over is i highballglass eller et kopperkrus som for en Moscow Mule. Pynt med en kvist mynte, lime eller sitronskive og gjerne en bit kandisert ingefær.
 
Råvare:

Flere drinker med gin

Sendt inn av Audrey Saunders, Pegu, New York

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her