Kinesisk casinokonge kjøper fransk stolthet

Kinesisk casinokonge kjøper fransk stolthet

For første gang er et Burgund-slott solgt til Kina. Og det er ikke et hvilket som helst slott …
27 August 2012 - 17:18

Det er selveste Château de Gevrey-Chambertin, oppkalt etter landsbyen med samme navn i Côte de Nuits, som er kommet på kinesiske hender.

Slottets røtter går helt tilbake til 1100-tallet, og slottet leverer noen av Burgunds mest anerkjente viner, skriver vinavisen.dk.

LES OGSÅ: Kinesere invaderer Australia

Salget til Louis Ng Chi Sing, en casinokonge fra Macao, har vakt en storm av protester fra lokale vinprodusenter. Syndikatet i Gevrey-Chambertin, som representerer produsenterne, bød fem millioner euro eiendommen - to millioner over takst - men ble klart slått av det kinesiske budet på åtte millioner euro.

– Frankrike selger sin sjel, tordner de franske produsentene, som mener de utsettes for en «invasjon av fremmede». Nå krever de at regjerningen griper inn og stanser salget av landets kulturarv.

LES OGSÅ: Bordeaux mottar kineserne som redningsmenn

Samtidig ryktes det at to andre berømte domainer i Burgund er til salgs – i hemmelighet – og at disse også kan komme på kinesiske hender.

Ifølge Vinavisen har vinprodusenter i Burgund vanskeligere for å svelge salg til utenforstående. I uminnelige tider har det vært tradisjon for at eiendommer blir kjøpt av produsenter i nærområdet.

Salget til Louis Ng Chi Sing vekker imidlertid ikke bare protester. Flere røster tar til orde for at slottets gamle bygninger og vinmarker vil bli tatt godt hånd om, og at dyrking og framstilling av vin fremdeles vil være i franske hender.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her