Kinn Kveldsbris og Ringnes Julebokk er Årets Øl

Kinn Kveldsbris og Ringnes Julebokk er Årets Øl

Det første vant prisen for Årets Nykommer og julebokken er publikumsfavoritten blant 134 påmeldte øl.

Årets beste ølnyhet er mild som en kveldsbris, men la deg ikke lure. Kinn Kveldsbris er et solid håndverksøl med veldig gode egenskaper på matbordet. Det er et svært vellaget øl av typen belgisk pale ale som har stor anvendelighet, spesielt som matøl, men også som tørsteslukker gitt det moderate alkoholnivået på 5,5 prosent. Design- og konseptmessig føyer det seg inn i rekken av solide øl fra dette bryggeriet.

Slik smaker Årets Øl - Nykommer 2014

Når Årets Nykommer skal kåres er det nemlig ikke bare smaken som avgjør. Hele konseptet vurderes, fra flaskedesign til kommersielt potensial. Til sammen 41 øl var påmeldt til nykommerklassen. Det er bryggeriene selv som melder på. Hvert bryggeri kunne melde på inntil tre nyheter lansert mellom 15. oktober 2013 og 15. oktober 2014.

Ølene er smakt og markedsanalysert av en jury med bred fagkompetanse:

Trond Blindheim, rektor Markedshøyskolen, Steinar Killi, professor, Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo, Stein Øvre, designer, Creuna, Per Øyvind Arnesen, Ølportalen, Gustav Foseid, Norbrygg, Jørn Tore Persen, Ølakademiet og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

I 2013 ble Vossa Pale Ale fra Voss Bryggeri årets mest innovative øl for sin brukt av einerlog i bryggingen – en veldig tradisjonsrik teknikk. I 2012 gikk Sur Megge fra Haandbryggeriet av med innovasjonsseieren.

Årets Øl Publikumsprisen 2014 Ringnes Julebokk 9,0 % Ringnes Bryggeri

Dette ølet har vært brygget årlig siden 1999 og begynner å få klassikerstatus. Det fikk overlegent flest stemmer av alle de 134 nominerte ølene i denne nettavstemningen. Det ble gitt 10.893 stemmer til sammen. Publikum kunne gi inntil én stemme i hver kategori og fra én til seks stemmer totalt. Det var bryggeriene selv som stod for nominasjonene ved at de kunne melde på et ubegrenset antall fordelt på seks ulike kategorier.

Ringnes Julebokk ble dermed også vinneren i kategorien mørk lager/bayer/bokk

Dette er de øvrige kategorivinnerne:

LYS LAGER / PILS

HVETEØL / BLOND / WIT
Nøgne Ø Blonde (4,5 %) (Nøgne Ø)

IPA

ALE
Lervig Lucky Jack (4,7 %) (Lervig Aktiebryggeri)

PORTER / STOUT / BARLEY WINE

I 2013 ble Nøgne Ø Porter Årets Øl, i 2012 ble æren Ægir India Pale Ale til del, mens det i 2011 var Borg Bokkøl som fikk flest stemmer.

Kåringen gjennomføres for fjerde gang og er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif.

Årets Øl ble delt ut 31. januar på Norbryggs publikumsarrangement i Kanonhallen i Oslo.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen