Kjøper whiskygigant

Den indiske milliardæren Vijay Mallya har kjøpt seg en whiskygigant. Han betalte 7,2 milliarder kroner for produsenten Whyte & Mackay.

Dette selskapet er en av de siste uavhengige whiskyprodusentene i Skottland.
 
Tredje størst
Mallya kjøper whiskyprodusenten gjennom selskapet United Brewery. Dette selskapet dominerer det indiske alkohol-markedet og er verdens tredje største i volum, skriver na24.no.
 
Eier Kingfisher
Holdningsselskapet UB Group holder til i Bangalore. Nallyas mest kjente produkt er ølmerket Kingfisher, mens flyselskapet Kingfisher Airlines denne uken bestilte fem toetasjers A380-fly som del av en Airbus-avtale verdt rundt 18 milliarder kroner.

Personlig gjest
Flyr du med Kingfisher ser du en videosnutt av Mallya før flyet letter. Der forteller han at han har instruert mannskapet om bord til å behandle deg som en personlig gjest.
 
Mallya er altså opptatt av å være en synlig kjendis, akkurat som han er opptatt av å tjene penger. 
 
Fargerik
Forbes har rangert Vijay Mallya på 664. plass over verdens milliardærer. Magasinet anslår at han har en formue på 1,5 milliarder dollar. Han er langt fra Indias rikeste, men han er den mest fargerike og frittalende milliardæren av dem alle.
 
Mallaya har tidligere blitt kritisert for å selge billig indisk whisky i Europa. Nå får vi se om han klarer å selge dyrere europeisk whisky i India.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen