Kjør denne rimelige vinen til krabbene

Kjør denne rimelige vinen til krabbene

Og du blir belønnet med en himmelsk god match. Lommeboken kommer heller ikke til å merke innhugget nevneverdig.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Selv ikke om du fyller hagen eller huset med krabbe- og vinglade venner, blir det blåmandag etterpå. For både krabbe og den beste vinen du kan drikke til, er billig festmeny så det holder.

Tåler mye smak

Solar das Bouças 2013 (43345) er ikke bare en velvillig og leskende krabbevin, den er ellers usedvanlig anvendelig i matveien. Østers og blåskjell og «terrassenipping» er knapt noen overraskelse for en vinho verde, men at den også «tåler» kraftigere smaker som røykte og hotte elementer, er ikke så vanlig.

Hvofor er vinho verde den perfekte terrassevin?

I 2013 har den fått litt ekstra kjøtt på beina, uten at den oppleves som «fet» på noen måte. Det er først og fremst den deilig frukten som gjør at denne vinen i år er en genistrek.

Genial skrukorkvin

Og så har den skrukork som gir en fin garanti for maksimal friskhet.

Dette er området og vinen vinho verde

At denne vinen er genial er for så vidt ikke noe nytt, for Solar das Bouças har vært med oss i mange år, og skuffer aldri.

Les mer om denne produsenten

Det eneste som er skuffende er at den er røket ut av basislisten. Der har den vært en god trøst blant mye mistrøstig billigvin. Men enn så lenge er den å finne i svært mange polutsalg.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Solar das Bouças Loureiro 2019

Produsent:
Solar das Bouças
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Vinho Verde
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
4334501
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen