Sommerens mest leskende

Det finnes knapt noen mer forfriskende vin enn vinho verde. Denne er i tillegg ganske så elegant.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Solar das Bouças 2013 (43345) er deilig leskende med innslag av sjø, epler og sitrus. Lett prikking av mikroskopiske kullsyreperler gir den et veldig forfriskende preg. Bra fylde og akkurat passe med sødme gjør at den ikke oppleves for syrlig og "tynn" i munnen, noe som er et ankepunkt mot mange vinho verder fra den midtre og sørlige delen av Minho-provinsen . Ikke har den det "brusaktige" preget som også er en gjenganger som gjerne stammer fra tilsetting av kullsyre. Vår vins perlende karakter er helt naturlig.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Frisk og lett
Mens de fleste rimelige vinho verder er blandingsviner, er Solar das Bouças kun laget av én drue, loureiro som under optimale forhold gir viner med god eplefruktighet og en viss eleganse.
Det den har til felles med andre vinho verder er den moderate alkoholen, bare 11 prosent. Det gjør den til den perfekte sommervinen, som kan nytes selv når sola står høyt på himmelen. Og som aldri blir ufrisk, selv etter en stund i glasset.
God frukt
Men den er ikke bare en leskende terrassevin . En vinho verde med så god frukt og fint innslag av sjøbris er som skapt for østers, blåskjell og reker. Alt det vi elsker å meske oss med når temperaturen stiger.
 
Solar das Bouças kommer fra det sentrale Minho, og en eiendom på 30 hektar hvor Alvaro van Zeller har regien. Han er mest kjent for jobben han gjør med portvin, som sjefsvinmaker hos Porto Andresen, og at familien opprinnelig eide Quinta do Noval .
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Solar das Bouças Loureiro 2019

Produsent:
Solar das Bouças
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Vinho Verde
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
4334501
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen