Kjøttfull og silkemyk med italiensk touch

Denne argentinske vinen minner mer om viner fra produsentens røtter i Piemonte.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Så stammer da også druen bonarda  fra Piemonte. Selv om det som kalles bonarda ikke alltid er bonarda piemontese , men ofte croatina eller charbono , har de alle røtter i de samme vinmarkene. Og grunnen til at de ofte ble blandet var dels at de vokste side om side, og dels har mange av de samme karakteristikaene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Uansett hva vinen egentlig er laget av, så er det sjelden å finne en så god vin av denne gamaylignende (beaujolais) druen i Piemonte som det Chakana Bonarda 2007 (56832) byr på. Det er for øvrig ikke lett å finne så god bonarda i Argentina heller!

Lombardesiske røtter
For denne utgaven byr på flott kjøttfull bærkarakter, silkemyk og samtidig stofflig munnfølelse, og akkurat passe med syrer og et lett tanninbitt. En svært anvendelig vin som er perfekt til mer hverdagslige behov som gryter, pølser eller pasta samt kveldskos med en smårett eller bare alene i sofakroken.

Bak Chakana står Az. Agr. Pe.Pe som her til lands er mest kjent for sine lombardesiske viner . Vinmakeren, Alberto Antonini, er også italiensk, men har laget vin i Argentina siden 1995.

Høytliggende vinmarker
Chakanas vinmarker ligger i Agrelo som tilhører underområdet Lujan de Cuyo i Mendoza. Høyden over havet er 960 meter og bidrar som kjent med ekstra gunstige betingelser for balansen mellom sukker og syre i druematerialet. Til sammen har Chakana plantet 150 hektar, hvorav bare 5,5 med bonarda. Vår vin er laget av druer fra 35 år gamle vinstokker. Vinfremstillingen er egentlig veldig enkel, og kun en tidel av vinen har vært innom fat.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chakana Bonarda 2007

Produsent:
Chakana Winery
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Luján De Cuyo
Pris:
123,50 kr
Varenummer:
5683201
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen