Knallbillig rødvin til lammet

Knallbillig rødvin til lammet

Denne spanske rødvinen har det som trengs til lammet og for å tilfredsstille alle med sansen for klassisk spansk vin.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det vil si, Castillo de Aza Roble 2013 (17494) , vil nok oppleves som en modernisert utgave for dem som forbinder spansk rødvin med en veldig moden vinstil med uttalt fatpreg. Visst er den fatpreget, men det er godt integrert. Det som gjør denne vinen interessant er den gode saftigheten og rene frukten.

OBS! Denne vinen er nå midlertidig utsolgt, men nytt parti kommer inn i slutten av uken. Vent derfor med å sette din ordre til fredag, alternativt følg med på statusoppdatering her.

Til og med til fårikål

Og selvsagt den lave prisen. Ribera del Duero-vin til rett over hundrelappen er billig.

Dette kjennetegner Ribera del Duero-viner

Dessuten kommer den som bestilt nå til lammesesongens start. Den er så saftig at den uten problem kan nytes også til fårikål som jo ikke er en rødvinsrett.

Sjekk våre mange oppskrifter på fårikål

Enda bedre til fårikål er faktisk en annen vin fra samme produsent, Antaño 2013 (55577) , som er enda billigere, men altså fra Rioja. Den store bløtheten og saftigheten med det sødmefylte preget gjør at den ikke kræsjer med den kokte kålen.

Begge vinene kommer fra Garcia Carrion som er en stor aktør på det spanske markedet og som eier en rekke ulike varemerker. Viña Arnáiz tilhører gruppens toppsjikt, men fortsatt snakker vi om veldig gustig priset vin.

Les hva vi skrev om en annen vin fra denne gruppen

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Castillo de Aza Roble 2013

Produsent:
Viña Arnaiz
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribera del Duero
Pris:
99,80 kr
Varenummer:
1749401
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Antaño 2013

Produsent:
Garcia Carrion
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5557701
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen