Knallkjøp fra Bordeaux i taxfree-hyllene

Disse to vinene fra taxfree-hyllene er to perler som er en reise verd.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2008 - 02:01

I hvert fall når vi tar prisen i betraktning. For Ch. du Glana 2005 til kroner 165 er rett og slett en fantastisk god pris. Jeg har ikke funnet den rimeligere enn 200 kroner noen steder.

I godt sleskap
Selv om Glana ikke tilhører de høyest klassifiserte slottene innen appellasjonen St. Julien, for øvrig den minste i Médoc , er det velrenommert og bærer tilleggbetegnelsen Cru Bourgeois Supérieur. Det skyldes nok at deler av vinmarkene ble kjøpt av naboen Ch. Lagrange med 3. cru-rang, på midten av forrige århundre. Øvrige naboer er berømtheter som Ducru Beaucaillou, Beychevelle og Léoville-Barton.

Og kvaliteten er der i form av et flott jordsmonnspreg, nydelig saftighet, bra fylde og fin mykhet. En deilig bordeaux for de neste 7-8 årene (88 p).

Fantastiske 2005
Ch. Camensac 2005 byr på mer trøkk og fasthet for kroner 249, strålende Médoc-karakter med veldig godt solbærpreg og innslag av cedertre. Den er imidlertid fortsatt ganske så lukket og tjener på å dekanteres i dag, eller legges til side noen år. Tåler minst 15 år (91 p).

Camensac er klassifisert som 5. grand cru etter 1855-skalaen og tilhører underområdet Haut-Médoc. Slottet ligger på grensen til St. Julien og har derfor mange av de samme karakteristikaene til denne appellasjonen. Slottet har ikke alltid levd opp til forventingene, men er nå i en veldig god stim. Og med så fantastisk materiale som i 2005, kan det nesten ikke gå galt. Eieren er nå den samme som står bak Chasse-Spleen, og det er derfor all grunn til å forvente mer fra denne kanten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her