Knallkjøp fra Bordeaux

Knallkjøp fra Bordeaux

I et år som 2015 kan selv de med en mindre attraktiv adresse by på fantastisk vinvaluta. Som Ch. Réaut.

 

Ch. Réaut 2015 er en herlig vin med fyldig deilig myk frukt og tanninstruktur, men som mykheten til tross har god fasthet og borger for et mellomlangt lagringspotensial. Men hvorfor lagre når du kan nyte så innsmigrende bordeauxkarakter allerede nå. Denne vinen kommer til å gjøre rent bord overfor høstens kjøttmiddager – og altså i mange år framover.

Dette slottet tilhører den store, men akk så unnselige appellasjonen Côtes de Bordeaux. Bak denne etiketten skjuler det seg et innhold som er langt fra beskjedent – derimot en aldri så liten perle, og det til en utrolig gunstig pris. 220 kroner er mer enn de fleste andre viner herfra, men så er ikke Ch. Réaut som alle andre.

Her kan lese mer om denne mindre omtalte delen av Bordeaux

Dette slottet med sine 26 hektar ble nemlig kjøpt opp av champagnehuset Louis Roederer in 2003 med mål om å bygge det opp til en prestisjeprodusent. Det må ha vært beliggenheten på andre siden av elven Garonne for området Graves, som tiltrakk investorene fra nord.

De rakk imidlertid å plante hele eiendommen på nytt i 2004, nå med en høyere plantetetthet på 5500 planter per hektar, og den nye eiergruppen bestående av 12 vinelskere med 430 medeiere fra 15 land høster nå fruktene av oppgraderingen.

Fra innhøstningen hos Ch. Reaut

Vinmarkene ligger med utsyn mot elven i et naturlig sørvestvendt amfiteater som dermed fanger opp alt av sol og beskytter mot vind. Jordsmonnet er ulike kombinasjoner med kalk og leire. Her dyrkes merlot og cabernet franc. Cabernet sauvignon på sin side dyrkes på det grusdekte platået ovenfor.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

Ch. Réaut 2016

Produsent:
Château Réaut
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
7847401
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen