Kokekurs 10. mars - Bli med på en fransk, kulinarisk aften

Nå kan du sammen med likesinnede være med på å tilberede din egen femretters franskinspirerte meny og få den servert sammen med utvalgte viner og deilig tilbehør. En utmerket måte å belønne seg selv eller bedriftens ansatte.
Redaksjonen
17 Februar 2004 - 12:32

Ved ankomst serveres deg en aperitiff mens vi deler ut kokkejakker og fordeler oppgaver. Det serveres også en liten appetittvekker fra grillen og vi sørger for at det er vin i glassene hele tiden.

I felleskap tilbereder vi en herlig 5 retters franskinspirert meny. Deretter nyter vi fellesskap rettene med utvalgte viner. Under middagen vil det bli gitt en innføring i vin og vilt. Vi runder det hele av med kaffe og likør/armagnac. Alle deltagere får oppskrifter og smakskjema for viner.

MENU TOUR DE FRANCE
*
Pousse rapier, armagnaclikør med musserende vin
Apetizer, Bayonneskinke, Scampi Provencale, Saucisson d'Agneau
*
Andeleverflan med Armagnacsaus,
sesongens salat og trøffeldressing
Domaine du Tariquet Cotes de Gascogne Late Harvest
**
Havabbor med Provencalske grønnsaker,
safransaus og olivenpesto
Château d'Aqueria 2001, Rose Tavel
***
Basilikumsorbét med Marc de Provence
****
Perlehønebryst med sneglefrikassé a la Beaune.
Saus av Crème de Cassis, maissoufle
Pinot Noir Reserve 1998, Henri de Villamont
*****
Sjokoladedessert fra Banyuls med mandarinsorbét,
friske frukter og banyulssaus
Banyuls Cuvée Leon Parcé 1999 - Domaine de la Rectorie
*
Kaffe med Armagnac Hors d'Age 20 år - Marcel Trepout

Mannen bak restauranthuset d'Artagnan, mesterkokken Freddie Nielsen, veileder oss gjennom kvelden.

Nielsen har innredet et av Oslos fineste kurs- og konferansekjøkken:
170 kvadratmeter moderne designerkjøkken (Cittéro) med sitteplass til 20 personer rundt et elegant langbord. I tillegg til de eksklusive matlagningsfasilitetene er lokalet utstyrt med alle nødvendige konferansehjelpemidler, inklusive avansert AV- og datautstyr (selvsagt med internett-tilgang og bredbåndtilknytning).
 

Arrangementet er dessverre avlyst.

Tid: 10. mars 2004 kl. 18.00
Tema: Fransk Kulinarisk Aften
Pris: kroner 1700 inkl. mva
Sted: Musketeren (d'Artagnan)
Øvre Slottsgt. 16, 0157 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 100304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 05.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.

NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.

Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her