Sjokolade og pistasjnøtter har vært siste års dille gjennom Dubai-sjokoladen. Pistasjnøtter smaker fortreffelig også i andre sammenhenger, iskrem er velkjent, men også som tilleggsingrediens i ulike bakverk. Som disse kokosmakronene. Du blir garantert hekta.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
Disse munnfullene er uimotståelige og det er en ingrediens som sørger for det
Vel er kokos og -makroner veldig godt, men når de også får pistasjnøtter på ingredienslista, ja da blir de knallgode.
Aase E. Jacobsen
12 Juni 2025 - 11:00
Kokosnøttopper med pistasjenøtter

Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175°C.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Bland sukker, sirup og egg i en bolle og tilsett kokosmasse/kokosflak og smør.
- Hakk pistasjnøttene og bland dem i.
- La røren svelle i ca. 10 minutter.
- Bruk hendene eller to skjeer til å forme røren til 20 topper.
- Legg kokostoppene på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i 16-18 minutter.
Tips: Toppene får en annen tekstur med kokosflak eller med kokosmasse. Men smaken blir den samme gode.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå