Ukens kake
Disse munnfullene er uimotståelige og det er en ingrediens som sørger for det
Foto: (Dansukker.no)

Disse munnfullene er uimotståelige og det er en ingrediens som sørger for det

Vel er kokos og -makroner veldig godt, men når de også får pistasjnøtter på ingredienslista, ja da blir de knallgode.
12 Juni 2025 - 11:00

Sjokolade og pistasjnøtter har vært siste års dille gjennom Dubai-sjokoladen. Pistasjnøtter smaker fortreffelig også i andre sammenhenger, iskrem er velkjent, men også som tilleggsingrediens i ulike bakverk. Som disse kokosmakronene. Du blir garantert hekta. 

Kokosnøttopper med pistasjenøtter

Kokosnøttopper med pistasjenøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175°C.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles.
  3. Bland sukker, sirup og egg i en bolle og tilsett kokosmasse/kokosflak og smør.
  4. Hakk pistasjnøttene og bland dem i.
  5. La røren svelle i ca. 10 minutter.
  6. Bruk hendene eller to skjeer til å forme røren til 20 topper.
  7. Legg kokostoppene på et stekebrett kledd med bakepapir.
  8. Stekes midt i ovnen i 16-18 minutter.

Tips: Toppene får en annen tekstur med kokosflak eller med kokosmasse. Men smaken blir den samme gode.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her får du en ny pastafavoritt
Dagens rett
Pasta med kremet valnøttpesto

Her får du en ny pastafavoritt

I dag gir vi deg oppskrift på en knallgod pastarett med valnøttpesto som kan lages med eller helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her