Kroppsfasongen bestemmer

Hvorvidt du liker salt eller søt mat, bestemmes av kroppsfasongen. Dette i følge en undersøkelse utført i regi av  produsenten av indisk mat, Sharwood's.

I alt 1000 briter har fått kroppen studert og klassisert i tre ulike kategorier med betegnelsene ektomorf, mesomorf og endomorf. Hver kategori viser å ha klare forskjeller i smaksprofil. Den første gruppen som utgjør 30 prosent av befolkningen er slanke mennesker med en forkjærlighet for det søte og en avsmak for det bitre.

Neste gruppe er muskuløse og teller hver femte person misliker det søte og foretrekker det salte og bitre. Og resten som det er flest av har tendenser til vektproblemer men har ingen tydelige aversjoner eller preferanser. De spiser det meste forutsatt at det ikke er for mye av verken det ene eller andre smaken. Målet for undersøkelsen var å finne ut hvorfor Sharwood's storselger Tikka Masala nå er å regne som Englands nasjonalrett nummer en. Tikka Masala er en indisk klassiker hvor kjøtt skåret i terninger marineres i yoghurt, sitronsaft og ristet krydder for deretter å stekes i tandooriovn sammen med tomater og løk slit at det danner seg en fyldig kremete saus rundt kjøttet.

Undersøkelsen gir også forventninger om fremtiden siden den endomorfe gruppen av befolkningen øker på bekostning av de to andre. Det er ikke utenkelig at dette er forklaringen på at standardiserte produkter som enkelte frossenpizzamerker har så stor markedsandel i Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen