Stekt kveite med parmaskinke og søtpotetpai
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha salt og pepper på fisken og surr en skive skinke rundt hvert fiskestykke. Stek på svak varme i oljen til fisken nesten er gjennomstekt og skinken er sprø.
Kok opp kraften og smak til med eddik. Hakk oliven og ha i sausen. Pisk i smøret og smak til med salt og pepper.
Servér fisken med sausen og søtpotetpai . En god salat med litt kokte gulrøtter, erter eller andre grønnsaker hører også med.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
Søtpotetpai
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smøret og vannet må være så kaldt som mulig når du lager deigen til paien. Ha gjerne isbiter i vannet.
Ha mel i en bolle og ha i terninger av det kalde smøret, kna sammen til du får en finsmulete konsistens.
Ha i litt og litt vann til deigen så vidt kommer sammen, men ikke er klebrig. Dekk deigen med plastfilm og la ligge kaldt i minst 30 minutter.
Trykk ut deigen i en paiform eller porsjonsformer. Fyll paiskallet med bakepapir og fyll skallet med tørre erter og forstek i ovn på 200 grader i 10 min.
Sendt inn av Apéritif
Foto: NRedmond

