Ukens kake

Muffins med rabarbra og crumble

La deg friste til å bruke de første rabarbrastilkene i disse herlige muffinsene
Foto: (jarafoti)

La deg friste til å bruke de første rabarbrastilkene i disse herlige muffinsene

Rabarbraen popper opp i tide til mai måneds intensive kakebaking. Disse muffinsene passer både til 17. mai, skoleavslutning og grillfestens søte hjørne.
05 Mai 2022 - 11:00

Rabarbra bidrar med syre og egenkarakter til baksten, og derfor trengs ikke så mye annet for å gjøre muffins bedre. Men det ble rett og slett for fristende å putte litt hvit sjokolade i crumblen - men den er altså unødvendig. 

Se våre andre oppskrifter på muffins

Om ikke rabarbraen er klar ennå hos deg, kan du bruke en kurv med importjordbær i stedet. Eller vente til rabarbrasesongen er hos deg. For det er utrolig hvor mye godt du kan lage med de lange sure. 

Se alt det andre du kan bruke rabarbra til 

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Muffins med rabarbra og crumble

Muffins med rabarbra og crumble

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til luftig eggedosis.

Bland smeltet smør og melk. Bland de tørre ingrediensene.

Tilsett væske og tørre ingredienser (siktes) vekselvis til en jevn deig.

Skrell og skjær rabarbraen i tynne skiver og rør den inn i deigen. 

Fyll deigen i muffinsformer - ca 2/3 fulle. 

Crumble:
Rør ingrediensene sammen og fordel på toppen av muffinsdeigen. 

Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. 

Se våre andre oppskrifter på muffins

Om ikke rabarbraen er klar ennå hos deg, kan du bruke en kurv med importjordbær i stedet. Eller vente til rabarbrasesongen er hos deg. For det er utrolig hvor mye godt du kan lage med de lange sure. 

Se alt det andre du kan bruke rabarbra til 

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her