La Pizza

Skal du bare ha én eneste bok om pizza, skal du kjøpe denne. Ikke bare får du flotte oppskrifter og vite det meste du behøver om denne italienske spesialiteten, boken er mesterlig designet med utrolig flotte foto som gjenskaper situasjonen i Napolis
Redaksjonen
30 April 2001 - 15:30

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Pizza er egentlig fattigmannsmat, men den er likevel Napolis stolthet. "Falsk" pizza fnyser napolitanerne av, og overalt kan man se gamle og unge spise den fersk, rett fra ovnen, og alltid med hendene. Pizzeriaene startet egentlig som rene kjøkken, uten at man kunne sette seg ned og spise. I stedet gikk selgerne med pizzaene på hodet og solgte dem til folk på gaten. Så ble pizzeriaene utvidet. Og fortsatt kan du spise på verdens eldste pizzeria i Napoli, Port'Alba, som har eksistert siden 1830.

La Pizza er en hyllest til den napolitanske pizzaen og til byen Napoli. Dette er en strålende vakker og svært sjarmerende bok. Ewa-Marie Rundquists fotografier gjenskaper atmosfæren fra gatene der vespaene suser forbi, og fra pizzeriaene der deigen hever, ilden brenner i vedovnen og folk flokker seg sammen om verdens beste pizza ved lunsjtider. Ingrediensene i den klassiske napolitanske pizzaen Margherita er avlange San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs skråninger, mozzarella laget av bøffelmelk, basilikum og olivenolje - stekt i vedovn. Intet mer, intet mindre. Ikke si at du ikke liker pizza før du har smakt denne!

Suveren kokebok og heftig syd-italiensk kultur
Denne boken er både en kulturhistorisk skildring av pizzaen og dens ingredienser, og en kokebok med både tradisjonelle og nye pizzaoppskrifter basert på italienske råvarer, fra klassiske Pizza Margherita og Pizza Marinara til Pizza Verde og Pizza aglio, olio e peperoncino. Dette er historien om pizzaen, og hvilken betydning den har i Napoli. Her får du grundig informasjon om ingrediensene som må til for å få den perfekte pizzaen og selvfølgelig oppskriftene på de klassiske napolitanske pizzaene.

Og for at du skal være sikker på at du spiser den beste pizzaen når du først er i Napoli, finner du en guide over autentiske pizzeriaer bakerst i boka. Og skulle det være noe tvil; en profesjonell napolitansk pizzabaker baker minst 60 pizzaer i timen.

Nikko Amandonico er en av Italias mest verdsatte formgivere. Han ble født i Syd-Italia, vokste opp i Sverige og flyttet som voksen tilbake til Italia. Han har alltid ønsket å gi ut kokebøker som viser at det italienske kjøkkenet er det beste i verden. La Pizza er hans første bok.

Her finner du blant annet oppskriftene på:
Pizza Marinara
Pizza Margherita
Calzone
Pizza Canzone del Mare
Pizza Sant'Agata
Pizza al tonno

Nikko Amandonico:
La Pizza
Den sanne historien fra Napoli
Forlag: Gyldendal Fakta
Originalens tittel: La Pizza - Den sanna historien från Neapel
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Format: 23,3 x 28,8 cm
Sider: 168

Meld deg inn i Bokklubben Mat- og Vinglede å få boken til medlemspris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her