Matkurs og vinkurs

Cocktailkurs 18. september i Oslo

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten.
01 Mai 2021 - 10:50

 Det å dra på cocktailbar er en opplevelse i seg selv. Spennende smakskombinasjoner i stilige glass oppleves ofte som en luksus kun tilgjengelig ved en kul bar. Men slik trenger det ikke å være. Med dette morsomme og lærerike kurset under beltet vil du selv kunne komponere de lekreste drinker – og det fra kjøkkenbenken hjemme.

Cocktails ristes til perfeksjon.  Foto: Fredrik Scholze

Konseptet Flyttbar består av profesjonelle bartendere som alle har lang fartstid i bransjen, og ikke minst – ånder og lever for gode smakspresentasjoner. Bli med bak fasaden på de kjente cocktailene. Kurset tar deg innom den cubanske revolusjonen og flaggskipet Daquiri, før turen går videre til high street London og 90-tallets supermodeller. Hvordan var det egentlig espresso martini ble til? Og hva har det med martini å gjøre?

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Bartenderne demonstrerer fremgangsmåten for de forskjellige drinkene, før du selv tar shakeren fatt. Og det er selvsagt ikke hvilken som helst shaker heller – på kurset vil du få tilgang på profesjonelt bartenderutstyr, de beste råvarene og selvfølgelig de aller beste triksene for å komponere de ultimate cocktailene som imponerer.

Den perfekte gaven, jobbfesten eller rett og slett spennende tvist på byturen!

Kurset tar utgangspunkt i seks klassiske cocktails som har bestått tidens tann, og som pryder barkart verden over. Du vil blant annet lære å lage Whiskey Sour, Daquiri, og Espresso Martini, for å nevne noen.

Og det beste: Du får selvsagt drikke dine egenkomponerte drinker, stående i en bar med god stemning og likesinnede rundt deg.

Her serveres de lekreste cocktails - laget av deg!  Foto: Fredrik Scholze

Kurset varer i drøye 2,5 timer. I løpet av denne tiden vil du lære å mestre de nødvendige teknikkene, samt lage noen av verdens mest kjente drinker, og ikke minst smake på de deilige kreasjonene du har skapt i glasset. Kurset er intimt med 8 deltakere og to bartendere som gir personlig oppfølging og tilbakemelding.

Kurset foregår rundt en bardisk av den gamle skolen, nemlig Gullbaren på Sentralen.  Denne tidsriktige baren er innredet med historiske detaljer, og er en hyllest til den gamle bankdirektøren som en gang styrte banken. Følg marmortrappa opp til tredje etasje og spaser inn i en helt annen tid.

Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse.

Gullbaren på Sentralen
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her