Lær om italiensk vin og mat den 4. februar

Opplev ekte italiensk mat, drikk toppviner til og lær om alt du smaker. Mens du nyter, deler Nicolas Blomgren, restaurantsjef på 2. Etage, Continental, sine kunnskaper med deg. Alt skjer i uformelle og hyggelige omgivelser på Terra Bar & Restaurant. Spenn
Redaksjonen
13 Januar 2001 - 19:07

Arrangementet er fulltegnet. Du kan sende inn påmelding og bli satt på venteliste hvis vi får forfall. Du kan også delta på vår spennende vinsmaking med Australske Brown Brothers den 6. februar. Les mer

Dette blir en kveld du kommer til å huske. Velsmakende italienskinspirert mat, tilsvarende vin, og en foredragsholder som gløder for den rette kombinasjonen, må sette spor etter seg. Nedenfor finner du både menyen og vinen du skal drikke til. Fem retter, fem viner, alt skjer på Terra Bar & Restaurant i Oslo kjent for sitt gode kjøkken og med middelhavlandenes mat som sin spesialitet.

Nicolas Blomgren, som arbeider som restaurantsjef på 2. Etage, vil for hver rett som serveres gi deg bakgrunnen for valgt vin til denne retten. Det vil gjøre at du selv lettere finner frem til den rette kombinasjonen av mat og drikke når det er du som står for serveringen. Men før vi tar i bruk kniv og gaffel gir Blomgren oss en skikkelig innføring i italiensk mat og vin.

Inviter noen venner, ta med noen kunder, del gleden og opplevelsen av det gode bord.

Aperitif: Pinot Bianco 1999, Produttori di Colterenzio

Meny
Mozzarella Puter
Ost pakket i Parma-skinke, servert lun med en liten urtesalat
Vin: Tralivio Verdicchio dei castelli di Jesi Classico 1999, Sartarelli

Urtebakt Kveite med Sjøkrepsbuljong
Servert med knaskerøtter (små gulrøtter) og søtbakt pastinakk
Vin: Chianti Rufina Riserva 1996, Villa di Vetrice

Basilikum Sorbet

Lam med Estragonsjy
Servert med Paprikarisotto og hvitløksconfit
Barbera d''Alba "Piani" 1998, Pelissero.

Sjokolademousse Dråpe
Servert på kjeksbunn trukket i Marsala, og med ristede nelliker

Etter desserten fortsetter vi med litt mer rødvin: Primitivo del Tarantino 1999, Carparelli

Sted og dato: Terra Bar & Restaurant, Stortingsgt. 2, 0158 Oslo, søndag den 4. februar 2001 kl. 19.30
Pris pr. kuvert kr. 775,-

Påmeldingen er bindende.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her