Laget den beste cocktailen

Laget den beste cocktailen

Truls Thomsen fra Stavanger vant prisen for beste cocktail i Beefeater-finalen i London.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2015 - 11:19

Drinken han kaller Paddington er en miks av gin, pisco, te og honning. Den smaker altså så godt at juryen valgte å gi den ekstraprisen for beste cocktail.

Godt valg av tema - og smak

– Tilbakemeldingene jeg fikk på drinken var at det var en veldig bra historie rundt drinken, og at temaet rundt drinken var veldig bra gjennomført. I tillegg fikk jeg frem smaken av Beefeater 24 på en ny og god måte, er hans egen forklaring på at den gikk hjem.

Det hjalp kanskje litt at det for tiden er Paddington-hysteri i England siden filmen nylig har hatt premiere. Uansett var tema for konkurransen å bli inspirert av London.

Les mer om hvorfor Truls valgte Paddington

Det ble også delt ut en annen ekstrapris, nemlig for beste «food-paring». Den prisen gikk til spanske Ortiz Jacome. Oppgaven er krevende all den tid kandidaten skal ordne en perfekt match til en rett. Det skal ikke bare være en helt ny drink, men den skal være klar i løpet av 20 minutter.

Showets vinner ble imidlertid amerikanske Brandon Phillips fra The Duck Inn i Chicago som altså fikk høyeste totalpoengsum.

Andre gang til finalen

I konkurransen Beefeater MIXLDN presenterte alle de 30 konkurrerende bartenderne sine Beefeater. Kreativiteten ble satt på prøve i en rekke utfordringer. Dette resulterte i at åtte finalister ble valgt ut til å presentere sin cocktail for gjester som var til stede på den store finalen.

Det er andre gang Truls Thomsen kom blant de åtte beste i Beefeater-finalen i London (2014 og 2015).

Dommerpanelet bestod av Beefeater Master Destiller Desmond Payne, bareier Ryan Chetiyawardana som du kan lese om her, og brennevinsskribentene Dave Broom, Sandrae Lawrence og Simon Difford – som også skriver for Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her