Laget den beste cocktailen

Laget den beste cocktailen

Truls Thomsen fra Stavanger vant prisen for beste cocktail i Beefeater-finalen i London.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2015 - 11:19

Drinken han kaller Paddington er en miks av gin, pisco, te og honning. Den smaker altså så godt at juryen valgte å gi den ekstraprisen for beste cocktail.

Godt valg av tema - og smak

– Tilbakemeldingene jeg fikk på drinken var at det var en veldig bra historie rundt drinken, og at temaet rundt drinken var veldig bra gjennomført. I tillegg fikk jeg frem smaken av Beefeater 24 på en ny og god måte, er hans egen forklaring på at den gikk hjem.

Det hjalp kanskje litt at det for tiden er Paddington-hysteri i England siden filmen nylig har hatt premiere. Uansett var tema for konkurransen å bli inspirert av London.

Les mer om hvorfor Truls valgte Paddington

Det ble også delt ut en annen ekstrapris, nemlig for beste «food-paring». Den prisen gikk til spanske Ortiz Jacome. Oppgaven er krevende all den tid kandidaten skal ordne en perfekt match til en rett. Det skal ikke bare være en helt ny drink, men den skal være klar i løpet av 20 minutter.

Showets vinner ble imidlertid amerikanske Brandon Phillips fra The Duck Inn i Chicago som altså fikk høyeste totalpoengsum.

Andre gang til finalen

I konkurransen Beefeater MIXLDN presenterte alle de 30 konkurrerende bartenderne sine Beefeater. Kreativiteten ble satt på prøve i en rekke utfordringer. Dette resulterte i at åtte finalister ble valgt ut til å presentere sin cocktail for gjester som var til stede på den store finalen.

Det er andre gang Truls Thomsen kom blant de åtte beste i Beefeater-finalen i London (2014 og 2015).

Dommerpanelet bestod av Beefeater Master Destiller Desmond Payne, bareier Ryan Chetiyawardana som du kan lese om her, og brennevinsskribentene Dave Broom, Sandrae Lawrence og Simon Difford – som også skriver for Apéritif.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her