Laget den beste cocktailen

Laget den beste cocktailen

Truls Thomsen fra Stavanger vant prisen for beste cocktail i Beefeater-finalen i London.

Drinken han kaller Paddington er en miks av gin, pisco, te og honning. Den smaker altså så godt at juryen valgte å gi den ekstraprisen for beste cocktail.

Godt valg av tema - og smak

– Tilbakemeldingene jeg fikk på drinken var at det var en veldig bra historie rundt drinken, og at temaet rundt drinken var veldig bra gjennomført. I tillegg fikk jeg frem smaken av Beefeater 24 på en ny og god måte, er hans egen forklaring på at den gikk hjem.

Det hjalp kanskje litt at det for tiden er Paddington-hysteri i England siden filmen nylig har hatt premiere. Uansett var tema for konkurransen å bli inspirert av London.

Les mer om hvorfor Truls valgte Paddington

Det ble også delt ut en annen ekstrapris, nemlig for beste «food-paring». Den prisen gikk til spanske Ortiz Jacome. Oppgaven er krevende all den tid kandidaten skal ordne en perfekt match til en rett. Det skal ikke bare være en helt ny drink, men den skal være klar i løpet av 20 minutter.

Showets vinner ble imidlertid amerikanske Brandon Phillips fra The Duck Inn i Chicago som altså fikk høyeste totalpoengsum.

Andre gang til finalen

I konkurransen Beefeater MIXLDN presenterte alle de 30 konkurrerende bartenderne sine Beefeater. Kreativiteten ble satt på prøve i en rekke utfordringer. Dette resulterte i at åtte finalister ble valgt ut til å presentere sin cocktail for gjester som var til stede på den store finalen.

Det er andre gang Truls Thomsen kom blant de åtte beste i Beefeater-finalen i London (2014 og 2015).

Dommerpanelet bestod av Beefeater Master Destiller Desmond Payne, bareier Ryan Chetiyawardana som du kan lese om her, og brennevinsskribentene Dave Broom, Sandrae Lawrence og Simon Difford – som også skriver for Apéritif .

Mr. Paddington

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4.5 stk
cl
2 stk
cl
Barsol Pisco
infusert med jasmin- og sencha-te
2 stk
dæsjer
litt
Angostura Orange Bitter

Fremgangsmåte

Røres og siles i et cocktailglass, og serveres med en liten toast med hjemmelaget appelsinmarmelade.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen