DAGENS RETT: Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Dagens rett Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

(Foto: Matprat/Kim Holthe)

By på denne klassikeren til søndagens middag

Lammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords.

Alle delene av det deilige lammekjøttet kan brukes til de lekreste retter. Lammesiden er ikke den som får mest oppmerksomhet, og det er synd for den har en perfekt fettmarmorering og er full av smak, og her får du en enkel tradisjonsrett som er skapt for å deles. 

Se alle våre andre oppskrifter med lam  

 

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1.5 ss
0.5 stk
0.5 ts
0.25 ts
Sursøt løk- og persillesaus
0.5 stk
0.5 stk
0.5 ts
0.25 ts
1 ss

Fremgangsmåte

Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du evt. spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.

Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover. Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet. Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.

Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 70° C.

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk-og persillesaus.

Sursøt løk- og persillesaus:
Sil kraften og kok den opp.
 
Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
 
Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen