Det nÊrmer seg lammesesong nummer to - nemlig pÄsken. Men kanskje du har noe igjen i fryseren som ikke er brukt ennÄ? Kanskje laget du ikke lammerull til jul og har en gjenglemt lammeside igjen? Lammesiden er ikke den som er fÞrstevalget som sÞndagsmiddag, og det er synd for den har en perfekt fettmarmorering og er full av smak, og her fÄr du en enkel tradisjonsrett som er skapt for Ä deles.
Dagens rett
Lammerull med sursĂžt lĂžk- og persillesaus

Foto: (Matprat/Kim Holthe)
By pÄ denne klassikeren til sÞndagens middag
Lammeside er en stykningsdel som bÞr brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren pÄ en velassortert butikk nÄ midt mellom sesonger.
11 Mars 2023 - 01:00
Lammerull med sursĂžt lĂžk- og persillesaus

FremgangsmÄte
- Lammerull: Ben ut lammesiden og fjern overflĂždig fett. Dette kan du evt. spĂžrre betjeningen i kjĂžttdisken om Ă„ gjĂžre for deg.
- Brett ut lammesiden med kjĂžttet opp. SmĂžr sennepen utover.
- Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket lĂžk og fordel over kjĂžttet.
- Rull stramt sammen og surr med bomullstrÄd.
- Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 65° C.
- SursĂžt lĂžk- og persillesaus: Sil kraften og kok den opp.
- Jevn sausen med maisennamel utrĂžrt i litt kaldt vann eller strĂž maisennajevner i den kokende vĂŠsken mens du rĂžrer.
- Tilsett finhakket lĂžk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbĂžnner og sursĂžt lĂžk- og persillesaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nÄ