Tre ingredienser er ofte nok for Ä fÄ til en stor smaksopplevelse i en drink. Noen mener sÄgar at man ikke trenger mer enn tre, sÄ lenge de er av hÞy kvalitet og har mye karakter. I denne klassiske drinken er det snakk om fino sherry, altsÄ den lyse, ikke-oksidative sherrystilen, vermut - rÞd eller hvit, alternativt 50/50 - og noen drÄper appelsinbitter. Alle er produkter som det tar tid Ä framstille enten pÄ grunn av uttrekk av ulike vekster og kryddere og/eller fatmodning. Derfor smaker den ogsÄ sÄ komplekst, selv om alkoholinnholdet er lavere enn i en vanlig cocktail.
Den regnes som en absolutt klassiker blant sherry-cocktails, og har vĂŠrt med oss siden 1886 da den fĂžrste gang ble omtalt skriftlig.
IfĂžlge cocktailbibelen, The Oxford Companion to Sprits and Cocktails, forsvant slike drinker etter Forbudstiden var over, da var det sprit for alle pengene. Men i dag er interessen for mildere, men fortsatt smaksintense cocktails stor.
Forholdet mellom de to hovedkomponentene varierer imidlertid fra bartender til bartender. Det gjelder ogsĂ„ opprinnelsen til vermuten - fransk eller italiensk. SĂ„ her er det lov Ă„ leke seg fram til sin favorittmiks.Â
Se andre drinkoppskrifter med sherryÂ
Her kan du sÞke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig