Ukens drink

Bamboo drinkoppskrift

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren

Lavalkoholdrinker er ikke noe nytt - bare sjekk ut denne klassikeren

Denne drinken ble første gang omtalt i 1886 og er mer trendy enn noen gang.
14 Januar 2022 - 12:00

Tre ingredienser er ofte nok for å få til en stor smaksopplevelse i en drink. Noen mener sågar at man ikke trenger mer enn tre, så lenge de er av høy kvalitet og har mye karakter. I denne klassiske drinken er det snakk om fino sherry, altså den lyse, ikke-oksidative sherrystilen, vermut - rød eller hvit, alternativt 50/50 - og noen dråper appelsinbitter. Alle er produkter som det tar tid å framstille enten på grunn av uttrekk av ulike vekster og kryddere og/eller fatmodning. Derfor smaker den også så komplekst, selv om alkoholinnholdet er lavere enn i en vanlig cocktail.

Den regnes som en absolutt klassiker blant sherry-cocktails, og har vært med oss siden 1886 da den første gang ble omtalt skriftlig.

Ifølge cocktailbibelen, The Oxford Companion to Sprits and Cocktails, forsvant slike drinker etter Forbudstiden var over, da var det sprit for alle pengene. Men i dag er interessen for mildere, men fortsatt smaksintense cocktails stor.

Forholdet mellom de to hovedkomponentene varierer imidlertid fra bartender til bartender. Det gjelder også opprinnelsen til vermuten - fransk eller italiensk. Så her er det lov å leke seg fram til sin favorittmiks. 

Se andre drinkoppskrifter med sherry 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Bamboo drinkoppskrift

Bamboo drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i et røreglass med is. Rør i 20-30 sekunder og hell over i et avkjølt cocktailglass - evt et glass med en stor isbit. 

Tips:
Om du bruker en rød vermut, blir drinken litt søtere enn om du velger en hvit vermut. Du kan også blande 50/50 hvit og rød vermut. Her er det bare å leke seg. 

Råvarer:
Utvalget av vermut på polet
Utvalget av fino sherry på polet
Utvalget av orange bitters på polet

Se andre drinkoppskrifter med sherry 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her