Lervig går i svart

Lervig går i svart

I hvert fall betyr samarbeidet med blackmetalbandet 1349 beksvarte toner.

1349 Black Ale heter ølet som er en hybrid midt mellom stout, porter og Imperial IPA tilsmakt kaffe og holder 13,49 alkoholprosenter.

Ikke for pyser

Hvorfor 1349 tenker du kanskje? Navnet har bandet tatt fra det svarteste året i nordmanns minne, nemlig da svartedauden herjet som verst.

Med på laget har 1349 hatt det amerikanske bryggeriet Surly og dets bryggmester Todd Haug. Bakteppet er at de møttes etter en konsert i Minnesota. Todd la merke til at Frost og resten av bandet valgte spennende øltyper - dermed var kontakten etablert.Todd insisterte på at et band som 1349 måtte ha sitt eget øl. Og dermed var de igang.

 
Men det er bryggmester Mike Murphy som har stått for bryggingen hos Lervig. Trommis i 1349, Kjetil Vidar Haraldstad, bedre kjent under artistnavnet Frost, har imidlertid gitt klare premisser for hva ølet skal smake.

Dette er altså ikke et øl for puser eller pyser, derimot et øl som er tungt av malt, humle og intense kaffearomaer. Det har omtrent samme effekten som et 10 minutter langt metalriff. Det som frisker opp i alt det mørke skal være en liten dæsj eukalyptus. At det ble akkurat eukalyptus er fordi Frost drømte denne ingrediensen, og våknet opp neste morgen til en følelse av å ha funnet the missing link.

Slik smaker det mørkeste ølet i historien

1349 Black Ale er imidlertid bare første kapittel i dette unike samarbeidet. Men neste øl blir, hold deg fast, en pale ale.

 
Foto: Julie H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen