Lies oppskrifter med struts

Apéritif har invitert Jørn Lie, kjøkkensjef hos Spisestedet Feinschmecker i Oslo til å lage tre variasjoner over temaet struts.

Det magre strutsekjøttet bør spekkes eller marineres for at det ikke skal bli tørt under stekingen som for øvrig bør være så kort som mulig. Kjøttet bør alltid serveres rosastekt. Bruk lette sauser (sjysaus eller lette, brunede sauser) og unngå for sterk krydring. Det ødelegger den fine smaken. Følgende urter er velegnede til strutsekjøtt: Basilikum, laurbær, gressløk, koriander, dill, fennikel, hvitløk, pepperrot, enebær, sitron og lime, merian, peppermynte, persille, ruccula, rosmarin, salvie, estragon og timian. Ellers kan du følge de samme retningslinjer som for kalve- og viltkjøtt.
 
Strutseragout

Bruk små stykker og avskjær som ikke egner seg til steking av helt stykke kjøtt. Skjær kjøttet i store terninger som brunes godt, tilsettes grovkuttet løk, pudres med hvetemel og til slutt tilsettes en god kalvekraft. Kok kjøttet i kjele i ca halvannen time. Sausen siles og smakes til etter ønske. Ha sopp, småløk og eventuelt stekte flesketerninger i sausen sammen med kjøttet. Server ris, kokte poteter eller en luftig potetpuré ved siden av.
 
Strutsestek eller stekt brystfilet

Brun kjøttet varsomt, krydre etter ønske, gjerne ned salt, nykvernet, hvit pepper og timian. Stek kjøttet på samme måte som kalv, slik at du få en lett rosa snittflate. Det er viktig at kjøttet får hvile, slik at kjøttkraften ikke renner ut. Tilbehør kan varieres, men bruk gjerne det samme som til lamme- eller kalveretter.
Les mer om struts og norsk oppdrett
Vin til struts
Spisestedet Feinschmecker

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen