Lindland ble norgesmester

Lene Lindland tok seieren i NM i kjøttfag under matfestivalen i Ålesund.

Sju lærlinger fra hver sin kant av landet hadde møtt fram for å måle krefter i grovstykking, finstykking og presentasjon av hver sin ferskvaredisk. Etter mer enn tre timers hard innsats kunne en fornøyd kristiansander innta toppen av pallen.
 
- Dette var kjempegøy. Det er ikke hver dag man blir norgesmester, sier Lene Lindland. Hun er ansatt som butikkslakterlærling ved Meny på Oslo City. 
 
Vant ti tusen
Lindland sikret seg seieren foran Nina Klungland fra Søgne i Vest-Agder, mens Alexander Høe fra Fredrikstad stakk av med bronsen. Førstepremien var en sjekk på 10 000 kroner.
 
- Nå skal jeg kjøpe meg en sånn EFTA-tatovering de merker kjøttet med, der det står Norgesmester 2007. Den skal sitte midt på skinka, ler den nybakte mesteren.
 
Aldri i tvil
Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt sier at dommerne aldri var i tvil om hvem som fortjente det gjeveste metallet på torsdag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen