Lokal matglede på menyen

Nordnorske kokker skal får lære mer om råvarer og mattradisjoner.

- Nærhet til ypperlige råstoffer kombinert med kunnskapen til å utnytte dem best mulig, er en uslåelig kombinasjon. En lokal profil på menyen gir flere nyanser til smaken av Norge, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Stiftelsen Norsk Matkultur har på bestilling fra fiskeri- og kystdepartementet utarbeidet en serie lokale matkurs i Nord-Norge.

Kurset retter seg mot kokker, kjøkkensjefer, faglærere eller de under utdanning i faget. Målet er å styrke kompetansen i bruk av råvarene i landsdelen og de tradisjonene som er knyttet til disse. Det er oppnevnt en ressursgruppe som bidrar til kvalitetssikring av innholdet og den lokale profilen. Kursene er et pilotprosjekt der modellen for gjennomføring av kurs i lokal mat testes ut. Det vil senere bli vurdert om kursene skal tilbys i andre deler av landet.

Det blir kurs i sjømat og i kjøtt og vilt. Sjømatkurset legger spesiell vekt på hvalkjøtt, torsk og sei, herunder klippfisk, tørrfisk og boknafisk. Kursstedene vil være Alta og Narvik. Kursene i kjøtt og vilt skal gå i Gravdal og i Tromsø og her vil det bli lagt vekt på nordnorske kjøttråvarer med tradisjonelt tilbehør som poteter og rotgrønnsaker. Utlysningen gikk ut for få dager siden, og påmeldingene er begynt å komme inn.

- Jeg ønsker å bidra til at norske kokker opplever stolthet og glede over norske råvarer og tradisjoner. Dette er viktig både for norske gjester og ikke minst for turistene som besøker landet vårt. Jeg håper kursene vil bidra til dette, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen