Matkurs og vinkurs

Matkurs i Oslo

Lær å lage tradisjonell, smakfull og autentisk thaimat

Lær å lage tradisjonell, smakfull og autentisk thaimat

Thaimat er elegant og smaksrik gladmat fra en varm og rik kultur. Her har du sjansen til å lære deg å lage en rekke thailandske favoritter i ditt eget hjem.
15 November 2022 - 11:46

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I en spesiell tidsepoke der take away-maten har stått sterkere enn aldri før, gir vi deg nå muligheten å lære seg å tilberede en rekke av favorittene selv. 

På dette kurset vil Matkurs' dyktige kokker guide dere gjennom Thailands matkultur og gi deg anledning til å møte nye råvarer, oppdage nye smaker og finne ut hvordan du kombinerer disse for å lage ekte thaimat. Dette er en opplevelse som vil sette spor og som vil vekke smakssenteret én gang for alle.

I løpet av 4 timer vil du få lage noen av de mest typiske og populære thairettene. Naturligvis står den store favoritten vårrull på menyen, både i fersk og fritert utgave. Du vil også få anledning til å lage blant annet tom ka gai-suppe, thailandske fiskekaker, satay med kylling og herlig peanøttsaus, og ikke minst and i deilig, rød currysaus.

Bli en mester på å rulle vårruller
Bli en mester på å rulle vårruller


Dette kurset vil føre deg langt bort fra det tradisjonelle norske kjøkken, og lære å bruke forskjellige typer sødme samt kilder til syrlighet og umami for å lage unike, store smaksopplevelser. Når kurset er gjennomført, vil du sitte igjen med utvidet kunnskap om smakskombinasjoner og være trygge på hvordan du gjenskaper den thailandske magien hjemme på kjøkkenet.

Øv deg med disse thaimatoppskriftene mens du venter på kurset

Apéritif samarbeider med Matkurs.no om dette spennende kurset. Gjengen bak Matkurs.no har lært nordmenn å lage mat i over tjue år, og er dyktige, kreative og svært hyggelige. Her får du god demonstrasjon i riktig teknikk, før du selv får kaste deg ut i det. Kursene foregår i deres egne spesialtilpassede og stilige lokaler, med topp moderne utstyr.
Det vil serveres en liten matbit ved ankomst, og drikke vil være tilgjengelig å kjøpe i baren.

Allergi

Dersom du har allergier må du melde om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde om noen i gruppen skulle ha noen allergier. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til 
kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her