Gratis onlinekurs om øl

Lær om folkets favorittøl, pilsen - helt gratis

Lær om folkets favorittøl, pilsen - helt gratis

I en tid der sosialt samvær har vært så godt som forbudt, er det lite som er bedre å bruke tiden på enn å tilegne seg ny lærdom. I samarbeid med Sentralen har vi derfor laget et ølkurs dere kan fornøye dere med - helt gratis.
Maya Borrevik
09 April 2021 - 10:04

For tiden er vi for det meste å finne ute på tur, eller hjemme i egen stue. Restauranter og utesteder har vært stengt i det som føles som en evighet, og øl og vin inntas kun i eget hjem. For at folk skal få mest mulig ut av tiden innenfor hjemmets fire vegger, har Sentralen i Oslo laget en serie videokurs de tilbyr uten kostnader. Vi har slått oss sammen med dem og satt vår ølspesialist Julie Amundsen til å holde et lite kurs om nordmenns mest populære ølstil, nemlig pilsen.

Pils er noe det drikkes mangfoldige liter av årlig, men det er gjerne ikke så mange som vet at det også innen denne stilen finnes variasjoner. Blant de vanligste finner man tysk pils og tsjekkisk pils, og det er disse typene Julie tar for seg i dette minikurset. På et kvarter vi du lære om forskjeller innen smak og aroma, hvilken type mat som best passer til de ulike typene, og ikke minst om hva som er forskjellene mellom håndverkspils og industripils.

Pilstypene som gjennomgås på kurset finner du nedenfor.

Her får du tilgang til kurset.

Julie2.jpg [369.24 KB]

Dersom dette kurset gir mersmak og du ønsker å lære om andre populære ølstiler, anbefaler vi å prøve vårt andre online ølkurs Smak og lær om fantastisk gode øl. Er du mer interessert i musserende eller drinker, ikke fortvil! Ta en titt her og finn det kurset som passer for deg. Før du vet ordet av det, vil du være en kløpper på å lage ginbaserte drinker!

  • Produsent:
    Kinn Bryggeri AS
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Norge Norge
    Område:
    Vestland
    Pris:
    79.90 kr
    Varenummer:
    11925001
    88 POENG
    Kinn Eksport
  • Produsent:
    Pivovary Staropramen
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.50l
    Land
    Tsjekkia Tsjekkia
    Område:
    Øvrige
    Pris:
    43.90 kr
    Varenummer:
    11987002
    86 POENG
    Staropramen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her