Dagens rett

Luksus fiskesmørbrød med hjemmelaget remulade

Av og til må man bare lage noe i farten, og da er et godt smørbrød bra å ty til.

Unn deg litt luksus i hverdagen med denne deilige oppskriften med perfekt kokt laks og hjemmelaget remulade.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Luksus fiskesmørbrød med remulade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 skive ristet brød, grovt
Blandete salatblader
1 stykke kokt laks, kald
1 kokt egg
12 ferske reker
 
Sitron

Fremgangsmåte

Rist brødet og smør litt godt smør på det.

Dekk brødskiven med salat og legg eventuelt på litt hjemmelaget remulade.

Fordel eggeskiver på smørbrødet og legg på et fiskestykke eller biter av kokt fisk på toppen.

Legg på litt ekstra remulade og pynt med ferske reker og server gjerne med sitron ved siden av.
 

Tips: Har du ikke ferdig kokt laks er det ingen kunst å posjere laksefileter.

Kutt opp benfrie fileter i passe porsjonsstykker med skinnet på og strø over litt salt. La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker).

Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken.

Når du kan trekke av skinnet uten makt er filetene perfekt kokt og klare til servering.

Flere lekre lakseoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Margrethe Myrer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget remulade

Ingredienser

1 ts
estragonblader, syltet
200 g

Fremgangsmåte

Ha sylteagurk, kapers, estragonblader og ansjosfileten i en foodprosessor.
 
Kjør det til en fin masse.

Rør massen godt inn i majonesen.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen