Drikke
Mackmyras og Ægirs felles baby nummer to er klar

Mackmyras og Ægirs felles baby nummer to er klar

Etter ølet med whiskysmak, kommer nå en whisky med ølsmak.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2014 - 15:40

Samarbeidet mellom Sveriges første whiskydestilleri Mackmyra og det norske ølbryggeriet Ægir resulterte først i ølet Gævle Wee Heavy Barrel.

Slik smaker dette unike ølet

Det ble laget ved at Ægir lot sitt øl Lindisfarne Scotch Ale ettermodne i tre måneder i whiskyfat fra Mackmyra.

Og slike smaker utgangspunktet

Da ølet var tappet i flaske, ble de 30 fatene returnert til Mackmyra. Som i sin tur fylte whisky i fatene.

Vant sølv i to konkurranser

Mackmyra bruker fat a 30 liter som gir en raskere modning enn større fat.

Les historien om Mackmyra her

Whiskyen som altså har ølsmak, heter Mackmyra Ægirs Bior og vant sølv i både IWSC, Internasjonal Wine and Spirit Competition, og ISC, International Spirits Challenge. Den er nå klar for lansering i Norge.

Mackmyra har fått blod på tann etter Ægir-samarbeidet, kan vi lese hos wownews.se som melder om fire nye bryggerisamarbeid. De er alle svenske, nemlig Jämtlands Bryggeri, Nynäshamns Ångbryggeri, Närke Kulturbryggeri og Poppels Bryggeri.

- Vi hadde lyst å gjøre også svenske samarbeidsprosjekter. Interessen for håndverksøl er veldig stort og det finnes mange gode bryggerier i landet. Hos oss har vi tro på å lagre produktet nær der hvor kunden bor, derfor har vi lagre flere steder i landet. Vi fant fram til fire spennende bryggerier som deler vår kvalitetsprofil, sier Eric Bräck, som er ansvarlig for Mackmyras fatsalg.

Fatene som har vært på utlån til bryggeriene sendes tilbake til Mackmyra for å gjenfylles med whisky. Deretter gjøres de tilgjengelige for bestilling for Mackmyras og bryggerienes egne kunder. Det vil skje i løpet av høsten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her