Mannen fortsatt konge på by’n

Mannen fortsatt konge på by’n

Menn bruker nesten dobbelt så mye penger på uteliv som kvinner. Og Oslo-folk legger skyhøyt mye mer penger igjen ute enn alle andre.
25 April 2013 - 17:53

1000 kroner er sluttsummen når en mannlig gjennomsnittsnordmann regner sammen hva han har lagt igjen på restauranter, kafeer og utesteder den siste måneden. For kvinner kommer regningen på 600 kroner. Det viser en undersøkelse utført av Sentio Research for Danske Bank, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Forskjellene mellom kvinner og menn henger sammen med at kjønnsrollene er ganske tradisjonelle når restaurantregningen skal gjøres opp, tror Jørn Lie, eier av restaurant Gamle Raadhus i Oslo og tidligere medlem av Kokkelandslaget.

– Når et par har spist sammen, er det som oftest mannen som betaler. Det samme gjør seg gjeldende i større grupper, når en regning deles på antall par i selskapet. På dette området har praksis endret seg lite, sier Lie.

Når menn bruker mer på uteliv enn kvinner, tror han også det har sammenheng med at venninner som går ut sammen har andre vaner enn mannlige venner som møtes på byen.

– Blant mennene er det kanskje noe mer bar, og mindre kaffebar.

LES OGSÅ: Fauna blir Svenssons nye

Undersøkelsen viser ikke overraskende at forbruket øker med stigende inntekt. Når lønnen passerer millionen, vokser månedsbudsjettet på uteliv til rundt 1450 kroner.

De geografiske forskjellene slår enda sterkere ut. Folk på Sørlandet inkludert Telemark bruker minst, i gjennomsnitt mindre enn 500 kroner. Oslofolk ligger i motsatt ende av skalaen, med et forbruk på nær 1500 kroner.

LES OGSÅ: Søker kreative kokker til Kunstnernes Hus

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her