Mannen fortsatt konge på by’n

Mannen fortsatt konge på by’n

Menn bruker nesten dobbelt så mye penger på uteliv som kvinner. Og Oslo-folk legger skyhøyt mye mer penger igjen ute enn alle andre.

1000 kroner er sluttsummen når en mannlig gjennomsnittsnordmann regner sammen hva han har lagt igjen på restauranter, kafeer og utesteder den siste måneden. For kvinner kommer regningen på 600 kroner. Det viser en undersøkelse utført av Sentio Research for Danske Bank, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Forskjellene mellom kvinner og menn henger sammen med at kjønnsrollene er ganske tradisjonelle når restaurantregningen skal gjøres opp, tror Jørn Lie, eier av restaurant Gamle Raadhus i Oslo og tidligere medlem av Kokkelandslaget.

– Når et par har spist sammen, er det som oftest mannen som betaler. Det samme gjør seg gjeldende i større grupper, når en regning deles på antall par i selskapet. På dette området har praksis endret seg lite, sier Lie.

Når menn bruker mer på uteliv enn kvinner, tror han også det har sammenheng med at venninner som går ut sammen har andre vaner enn mannlige venner som møtes på byen.

– Blant mennene er det kanskje noe mer bar, og mindre kaffebar.

LES OGSÅ: Fauna blir Svenssons nye

Undersøkelsen viser ikke overraskende at forbruket øker med stigende inntekt. Når lønnen passerer millionen, vokser månedsbudsjettet på uteliv til rundt 1450 kroner.

De geografiske forskjellene slår enda sterkere ut. Folk på Sørlandet inkludert Telemark bruker minst, i gjennomsnitt mindre enn 500 kroner. Oslofolk ligger i motsatt ende av skalaen, med et forbruk på nær 1500 kroner.

LES OGSÅ: Søker kreative kokker til Kunstnernes Hus

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen